BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı yaptırmadığı için atılan hemşireler temyize gitti!----

Aşı yaptırmadığı için atılan hemşireler temyize gitti!

Aşı yaptırmadığı için atılan hemşireler temyize gitti!
03 Temmuz 2021 - 20:55 www.finansgundem.com

ABD'de korona aşısı olmayı istemedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan 100’den fazla hemşirenin, hastanenin kararıyla aynı yönde karar veren mahkemenin kararına itiraz ederek, temyiz mahkemesine başvurduğu öğrenildi.

Temyiz başvurusunda bulunan hemşirelerin sözcüsü Jennifer Bridges, “Belki de, davamızı savunmak için Yüksek Mahkeme’ye kadar gideriz.” diyerek kararlılıklarını dile getirdi. Aşı karşıtı olmadığını söyleyen Bridges, "Diğer bütün aşılarımı yaptırdım ancak Covid-19 aşıları yeterli araştırma yapılmadan aceleye getirildi" dedi. Bridges, aşı olmak yerine şansını denemek istediğini söyledi.

Euronews'teki habere göre; Aşı olmayı reddettiği için işini kaybeden hemşire Stewart ise Kovid-19'a yakalandığı için bağışıklık kazandığını söylüyor. "Aşılar hakkında henüz yeterli bilgi yok" diyen Stewart, kendi bağışıklık sisteminin çalışmasını istediğini vurguluyor.

George Washington Üniversitesi’nde görevli Profesör Doktor Leana Wen ise sağlık görevlilerini zorunlu olarak aşı yaptırması gerektiğini savunarak, “Hem hasta olmadan çalışmak için gerekeni yapmak hem de salgını başkalarına bulaştırmamak bizim sorumluluğumuz. Bu bir seçim sorunu olmamalı. Bizim hastaları korumak gibi bir sorumluluğumu var, bu bizim işimizin bir parçası.” dedi.

Teksas eyaletinde 150'den fazla sağlık çalışanı Kovid-19 aşısı olmayı reddettikleri gerekçesiyle geçen ay sonu işini kaybetti. Houston Methodist hastanesinin sağlık çalışanlarına aşı olma zorunluluğu getirmesi üzerine bazı çalışanlar istifa ederken, aşı olmayacağını bildirenler ise işten çıkarıldı.

ABD'DE AŞI TABLOSU

Bugüne kadar 34 milyondan fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü ve yaklaşık 620 bin kişinin hayatını salgına bağlı olarak kaybettiği ABD'de yetişkin nüfusun yüzde 65.4'ü bir veya daha fazla doz ile aşılandı.

2020'nin Aralık ayından, 7 Haziran'a kadar olan süreçte 5 bin 208 kişinin aşı olduktan sonra hayatını kaybettiği yetkililere rapor edildi.

 Yapılan incelemelerin ardından can kayıplarından sadece 3'nün Johnson & Johnson aşısına bağlı kan pıhtılaşmasından kaynaklandığı belirtildi. Diğer ölümlerde ise Kovid-19 aşıları ile doğrudan bir bağ kurulamadı.

Prof. Ceyhan aşı hakkında bilimsel olmayan görüşlere ateş püskürdü!

 

Her yıl korona virüs aşısı olacak mıyız?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)