BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAşı, PCR, antikor yoksa kahve de yok!----

Aşı, PCR, antikor yoksa kahve de yok!

Aşı, PCR, antikor yoksa kahve de yok!
28 Haziran 2021 - 16:46 www.finansgundem.com

Rusya’nın başkenti Moskova’daki kafe ve restoranlar bugünden itibaren, sadece korona virüse karşı aşı olmuş, test sonucu negatif ya da antikor testi pozitif olan müşterilere servis yapmaya başladı.

Moskova’daki kafe, bar ve restoranlar belediyenin aldığı bir karar ile bugünden itibaren sadece aşı olduğuna, bağışık geliştirdiğine ya da negatif olduğuna dair delil gösteren müşterileri kabul etmeye başladı.

Yerel düzeyde alınan bu kararın uygulamaya alınması, başkentte günlük vaka ve can kayıplarının şimdiye dek görülmemiş seviyelere yükselmesini izliyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin bu yeni kuralların sebeplerine ilişkin, “Korona virüs bakımından Moskova hâlâ çok güç bir durumda. Geride bıraktığımız hafta korona virüs kaynaklı hastane yatışları, can kayıpları ve yoğun bakımdaki insanların sayısı bakımından yeni rekorlar kırdık” diyor.

QR kodu göstermeyen müşteriler kapalı alanlara alınmıyor

Yeni kurallara göre müşterilerin, kafe, restoran ve barlara girerken; aşılandıklarına, hastalığı geçirip antikor geliştirdiklerine ya da yakın geçmişte test yaptırıp negatif sonuç aldıklarına dair bir QR kodu göstermeleri gerekiyor.

İşletmelerin, QR kodu olmadan müşterilerine teras gibi açık alanlarda servis yapmasınaysa şimdilik izin veriliyor. Ancak bunun da 12 Temmuz’dan sonra yasaklanması söz konusu.

İnsanlarla teması olan personele aşı mecburiyeti

En başından beri pandeminin Rusya’daki merkezi olan Moskova’da, insanlarla doğrudan teması olan hizmet sektörü personeline de aşı olma mecburiyeti getirildi. Moskova’nın ardından Tambovskaya ve Zabaykalskiy bölgelerinin yerel yönetimleri de belirli meslek alanları için aşı olma zorunluluğu kararı aldı.

Aşı olanların oranı sürü bağışıklığı için gerekenin çok altında

Kremlin yetkilileriyse ülke geneli için aşının mecburi tutulacağı bir uygulamaya karşı çıkacaklarını söylüyor. Yerel yönetimlerin, bu tip kurallar getirmesinin nedeni, aşı olanların oranının sürü bağışıklığı için gerekenin hâlâ çok altında olması.

Rusya’nın tescil edilmiş üç korona virüs aşısı bulunuyor. Ancak aşı yokluğu olmaması ve yaygın aşılama programının ocak ayından beri sürdürülmesine karşın sürü bağışıklığı için gerektiği düşünülen aşılanma oranına henüz yaklaşılmış değil. Bunun, aşı olmaya şüpheci yaklaşan kesimin geniş olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

144 milyon nüfusu olan Rusya’da şimdiye dek sadece 23 milyon kişinin korona virüs aşısı olduğu biliniyor.

Hong Kong, İngiltere’den tüm uçuşları yasaklıyor

 

Bilim insanları hesapladı: Hindistan'da gerçek Kovid-19 ölümlerinin sayısı 2 milyona yakın

 

İşte nüfusunun yarısı aşılanan 8 il...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)