BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı geliştiren şirkete AB kredisi----

Aşı geliştiren şirkete AB kredisi

Aşı geliştiren şirkete AB kredisi
07 Temmuz 2020 - 11:05 www.finansgundem.com

Avrupa Yatırım Bankası, Alman ilaç şirketi CeruVac ile bulaşıcı hastalıklara ve koronavirüs de dahil olmak üzere virüs enfeksiyonlarına karşı aşı geliştirilmesi için 75 milyon euro kredi vermek üzere bir anlaşma imzaladı.

Avrupa Komisyonu tarafından dün Brüksel'de yapılan açıklamada “kredinin CeruVac şirketinin üretim yeteneklerini genişletme ve AB’nin Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Çerçeve Ufuk (Horizon) 2020 programından finanse edilen, Almanya'nın Tübingen kentindeki dördüncü üretim sahasının tamamlanmasını hızlandırma çabalarını destekleyeceği” belirtildi.

Avruğa Birliği’nde Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlik Komiseri Maria Gabriel yaptığı açıklamada, "korona virüs, elimizde ona karşı bir aşı olmadığı sürece bizimle birlikte olmaya devam edecek. Bu yüzden uluslararası aktörlerle bu yaklaşıma odaklanıyoruz. Bu çok önemli bir konu" dedi.

Gabriel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Komisyonun yakın zamanda korona virüse karşı aşıların geliştirilmesi, üretimi ve yaygınlaştırılmasını hızlandırmak için kendi aşı stratejisini sundu. Komisyon, salgının başlangıcından bu yana bulaşıcı hastalıklara karşı mücadele desteği ile alakalı çalışmaların finansmanını artırdı. Şu ana kadar bu miktar 400 milyon euroya ulaştı. Avrupa Yatırım Bankası hastalığın tedavisine katkıda bulunan daha büyük hacimli projeleri iyileştirmek için çalışıyor.

"CeruVac'ı destekleyerek AB’nin Avrupa ve dünyadaki herkes için güvenli ve etkili çözümler bulma çabalarını ve Horizon 2020 çerçevesinde bulaşıcı hastalıklarla mücadele çalışmalarını finanse etme çabalarını hızlandırıyoruz. Bu durum, Avrupa Komisyonu ile Avrupa Yatırım Bankası arasında sağlık krizine yönelik başarılı işbirliğinin bir örneğidir."

Avrupa Yatırım Bankası, daha önce başta korona virüsü olmak üzere bulaşıcı hastalıklara karşı tedavi, aşı ve teşhis geliştirmeleri için 316 milyon euroya varan kredi ile 13 şirketi destekledi. Avrupa Komisyonu Brüksel'de yaptığı açıklamada, Kovid-19 virüsünün tedavisi için AB düzeyindeki ilk lisanslı ilaç "Remdesivir" için şartlı bir pazarlama izni verdiğini söyledi.

Komisyon, geçen hafta sonu yaptığı açıklamada bu yetkinin Avrupa İlaç Kurumu’nun önerisi ve üye devletlerin onayı üzerine verildiğini söyledi.

Komisyon açıklamasında, halk sağlığının korunmasının temel bir öncelik olduğunu, bu nedenle Remdesivir ilacı hakkındaki verilerin yenilikçi yollarla kısa bir süre içinde değerlendirildiğini söyledi. Avrupa Sağlık Kurumu tarafından kamu sağlığına ilişkin acil durumlar sırasında kullanılan bu yaklaşımın, korona virüs krizi bağlamındaki çalışmalara hızla kredi sağlamaya katkıda bulunduğunu belirtti.

Onay, Avrupa İlaç Kurumu’nun önerisinden bir hafta sonra geldi. Ancak normal koşullarda bunu başarmak iki aydan fazla sürecekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)