BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı alımında yolsuzluk yapan Bolsonaro'ya karşı protesto----

Aşı alımında yolsuzluk yapan Bolsonaro'ya karşı protesto

Aşı alımında yolsuzluk yapan Bolsonaro'ya karşı protesto
04 Temmuz 2021 - 15:36 www.finansgundem.com

Hem Brezilya hem de yurtdışında 300'den fazla kentte düzenlenen protestolarda 'İnsanlar kârdan üstündür', 'Hayat, ekmek, aşı ve eğitim', 'Defol Bolsonaro' yazılı pankartlar dikkat çekti

Korona virüsü önemsemeyerek halklarına pandemide ağır bedel ödeten popülist sağcı liderler arasında yer alan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya karşı yeni protesto dalgasında en büyük şehir Sao Paulo başta olmak üzere ülke çapında on binlerce kişi sokaklara döküldü.

Dün hem Brezilya hem de yurtdışında 300'den fazla kentte düzenlenen protestolarda 'İnsanlar kârdan üstündür', 'Hayat, ekmek, aşı ve eğitim', Brezilya Devlet Başkanı'nın azledilmesi talebine atıfla 'Defol Bolsonaro', 'Yeter', 'Sorumlu ya da işe yaramaz' yazılı pankartlar dikkat çekti.

Yeni protesto dalgası, Brezilya Başsavcılığı'nın talebi üzerine Yüksek Mahkeme'nin (STF) Covaxin aşısının satın alınması anlaşmasında yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili Bolsonaro ve diğer üst düzey yetkililere soruşturma açılmasına izin vermesinin ardından geldi.

Ruptly'nin yayımladığı videoda protestoculardan biri "İnsanlarımız, Amazon yağmur ormanlarımız şirketlerin çıkarlarına uğruna, hiçbir şeye erişimi olmayan yoksulları umursamayan elitlerin çıkarları uğruna katledildi" derken, diğerleri, aşı anlaşmaları dahil yolsuzluk iddiaları karşısında öfkelerini dile getirirken Bolsonaro'yu yolsuzlukla suçladı.

Brezilya'da aşılamanın yavaş ilerlemesinin üstüne Hindistan'dan milyonlarca doz aşı alımında yolsuzluk ve yüksek fiyatlandırma yapıldığına dair kanıtlar ortaya çıktı. 'Brezilyalı Trump' lakabıyla anılan ve esin perisi gibi 'seçimi kaybederse hile suçlamasında bulunacağını ve iktidardan gitmeyeceğini' söyleyen Bolsonaro ve diğer üst düzey yetkililer, yanlış bir şey yapmadıklarını, bunun sözleşmede herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını beyan eden sağlık bakanını ilgilendiren bir mesele olduğunu savundu. Brezilya'da pandemi döneminin dördüncü Sağlık Bakanı Dr. Marcelo Queiroga, soruşturma sonuçlanana dek görevden uzaklaştırıldı. Senato soruşturmasının kapsamına aldığı 14 isim arasında Bolsonaro ve Queiroga'nın yanısıra eski Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello ve eski Dışişleri Bakanı Ernesto Araujo da var.

Dünya'nın akciğerleri olarak bilinen Amazon ormanları hem ağaç kesimleri hem de kasıtlı çıkarılan ve müdahale edilmeyen yangınlarla yok olurken, Bolsonaro ile hükümeti yasadışı ormansızlaştırma ve diğer yıkıcı faaliyetlerde bulunmakla suçlanıyor. Suçlamaların artması karşısında geçen ay Bolsonaro'nun emriyle yasadışı ağaç kesimindeki artışla mücadele göreviyle askerler yağmur ormanlarına konuşlandırıldı.

Viyana, Berlin, Amsterdam, Paris gibi Avrupa kentlerinde Bolsonaro karşıtı protestolar düzenlendi. Fransa Bisiklet Turu'nun dün Alpler'den geçen 8. etabında yola 'Defol Bolsonaro' yazıldığı, yarışı televizyondan izleyen milyonlarca kişi tarafından fark edildi.

Korona virüsün en ağır vurduğu ülkelerden biri olan Brezilya'da toplam 18 milyon 742 bin 25 vaka, toplam 523 bin 699 ölüm kaydedildi. Brezilya, ABD'den sonra korona virüse en çok kurban veren ikinci ülke.

Aşı yaptırmadığı için atılan hemşireler temyize gitti!

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya maske cezası

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)