BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsgari ücretle böyle geçinilir!----

Asgari ücretle böyle geçinilir!

Asgari ücretle böyle geçinilir!
08 Mart 2013 - 08:54 www.finansgundem.com

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Asgari ücretle geçinilir" deyince tepki çekti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, canlı yayınlanan bir röportajı sırasında "asgari ücretle geçinilir" deyince muhalefetin ve sendikaların tepkisini çekmişti. Dün konuyla ilgili açıklama yapan bakan, yapılan yorumların kasıtlı olduğunu söyledi.
Kendisiyle ilgili değerlendirmelerin "dinlemeden" ve "anlamadan" yapıldığını ifade eden Çelik, sözlerine şöyle açıklık getirdi:
"O konuşmayı baştan başa dinleyin, bakalım böyle bir şey var mı? Bana soruyorsunuz 'Asgari ücretle geçinilir mi?' Geçinilir. Nasıl geçinilir? Peynir alırsınız, ekmek alırsınız, zeytin alırsınız, geçinirsiniz. Ama bizim hedefimiz asgari ücrette bu değil."
"Asgari ücret bir sosyal koruma ücretidir. Yani bundan aşağı bir ücret teklif edilemez çalışana" diyen Çelik, hükümet ve bakanlık olarak bunun çok daha yukarıda olmasını istediklerini söyledi. Çelik, "Kim istemez 1.500 lira, 2.000 lira asgari ücret olsun" dedi.

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çilem08 Mart 2013 09:37

    Çalışma bakanı sen geçinsene 800 tl'ile Kim istemez senin aldığın milyonları almayı senden kesilip işçiye verilsin bunu istiyoruz ne dersin yada ne demezsin .