BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsgari ücret masasında 'fedakârlık' talebi----

Asgari ücret masasında 'fedakârlık' talebi

Asgari ücret masasında 'fedakârlık' talebi
02 Aralık 2017 - 08:16 www.finansgundem.com

Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, işçi ve işverenlerden asgari ücret konusunda 'fedakarlık' istedi

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren ve 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çalışmalarına fedakarlık ve konjonktür vurgusuyla başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, işçi ve işverenlerden fedakarlık istedi. Asgari ücret net bin 404 TL olarak uygulanıyor.

EKONOMİYİ ETKİLİYOR

Emekçilerin hak kaybına uğramamasını ve işverenlerin rekabet edebilirliklerini teminat altına almak istediklerini belirten Sarıeroğlu, asgari ücret konusunda asla popülist bir tavır ve tutum içinde olmadıklarını da ifade etti. Sarıeroğlu, “Bu yılki toplantımızda bu üçlü istişare ve karar mekanizmasını en etkin şekilde işletip, yine ülkemiz için ortak bir zeminde, ortak sonuçla mutabık olacağımızı umuyorum. Bu minvalde komisyonumuzun asgari ücreti tek başına değil, etkilediği diğer konuları da beraber değerlendirip karar alması çalışma barışımıza büyük katkı sağlayacaktır. Asgari ücretteki değişim birçok sosyal enstrümanı da etkiliyor. Dolaylı olarak genel ücret seviyesini, istihdamı ve tüketim dengesini, yatırımları ve rekabeti olmak üzere genel olarak ülke ekonomisini etkiliyor. Bu anlamda asgari ücretin tüm kesimlerimizin kazanacağı, ülkemizin koşullarına uygun bir seviyede tespit edilmesini temenni ediyorum” dedi.

İşçileri temsilen konuşan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise 2018 yılı itibariyle net asgari ücretin reel olarak yüzde 2.5 oranında gerilediğini ifade etti. Asgari ücret belirlenirken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerinin dikkate alınmasını isteyen Irgat, “Asgari ücret belirlenirken, refahtan pay da verilmelidir. Ücretlerde adaleti sağlamak açısından da, asgari ücrette en düşük devlet memuru maaşı dikkate alınmalıdır” diye konuştu.

İŞSİZLER DE DÜŞÜNÜLSÜN

İşveren heyetine başkanlık eden TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise asgari ücret belirlenirken işçiler kadar işsizlerin de düşünülmesini istedi. Asgari ücret için verilen 100 TL’lik desteğin 2018’de devam etmesini istediklerini vurgulayan Koç, enflasyon, verimlilik, işsizlik ve küresel unsurlar gibi etkenlerin asgari ücret belirlenirken dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Yüzde 2 oranındaki işsizlik sigortası işveren payının gelecek yıl alınmaması talebini dile getiren Koç, asgari ücretin 6 aylık dilimler halinde belirlenmesini istediklerini de ifade etti.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fedakarlık03 Aralık 2017 14:43

    yazık bu millete kira en az 1000 lira elektrik faturası yüzde yüz arttı kaçak kullanım bedelini bizden alıyorlar vs vs vay bu millet yanmış asgari ücretlinin hayatta yaşıyor olması mucize

  • Alı Ergül 03 Aralık 2017 11:56

    Sn. Vatandaş tebrik ediyorum. Keşke senin gibi düşünen insanımız çoğalsa ama asgari ücret alıp yahu Başkan iyi adam ne yapalım dış mihraklar var üst akıl var bizimle oynuyorlar deyip aklını başka yerde saklayan insan kitlesi çok. Yapacak birşey yok, her toplum hak ettiği ile yönetilir..

  • Serhat03 Aralık 2017 06:08

    % 0 zam verin de kurtulun bari...

  • Vatandaş 02 Aralık 2017 23:55

    Basiretsizlik iş bilmezlik diz boyu dünyanın en zengin ulkesi katara yardım yapacaksın milli gelire oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkesi konumunda olmakla övüneceksin suriyelilere 30 milyar dolar harcadığını ifade edeceksin ki bu her suriyeli icin yıllık 14 bin tl 4 kişilik bir aile için 56 bin tl yapar kaldiki suriyelilerin yarısı dileniyor mecliste impilat diş limitlerini 12 çıkarmak için önerge vereceksin aldigin maaşı temsili telefon paranı meclis bütçeni saray bütçeni hesaba katmadan memleketin parsel parsel peşkeş çekilen varlıklarını ihale komisyonlarını düşünmeden vergisini peşin aldigin asgari ücretlinin 3 kuruşuna kendi öz vatandaşının kuru ekmeğine göz dikeceksin sana söylenecek kelime varda yayımlamazlar

  • emekli02 Aralık 2017 20:18

    Fedakarlıgi calanda ćırpandan iste futbolcunu ödediģi bergiye bak vennet neden bahsdiyorsun bakan

  • emekli02 Aralık 2017 20:13

    Yazık bu ülkenin asgari ücret ve tarımda 50 tl ye câlışana spor toto 48 trılyona fenerbahçeye reklam fatih terime 4 milyon yuro vakıfbank reklamına engin altana tirilyonlar yazık günah buralara verilen paralar haram bunların yerine eğitome harcansa okullarda dilencilikle para topluyorlar

  • halktan02 Aralık 2017 19:45

    böyle bir durum karşısında yorumlarda katılmıyorum diyen arkadaşlara bir sorum olacak.ak sakallı bir dede evin bahçesine harcayın diye paramı bırakıyor.hayret.yahu bir ev kirası olmuş enaz bin ytl.elektrik su derken asgari ücret bitti .hiç acıma duygunuz yokmu.empati yapın lütfen.

  • alp02 Aralık 2017 15:34

    Şakami yapiyosunuz ya zaten 1400 lira veriliyor.daha neyin fedakarligi olsun.dalga gecmeyin insanlarla..

  • DÜNYA 02 Aralık 2017 14:58

    İşçiler olarak hem çalışalım hem de olmazsa biz çalışıyoruz diye üstüne para verelim daha uygun..... olmaz mı? SAYIN , Bakan

  • Ali Ergül 02 Aralık 2017 13:32

    Artık fedakarlık zamanı rüşvetçilerde, Saray'da yüzlerce hizmetlisi ve koruması olanlarda, ihalecilerde, devletin malını yiyenlerde, off shore hesapları ile bu ülkede vergi vermeyen vatan aşığı insanlarda😡!!!

  • BENGIN02 Aralık 2017 11:16

    SENİN ALDIĞIN MAAŞI VATANDAŞIN KENDİSİ ALMASI GEREKİR. SEN BİR VEKİLSİN KİMİ TEMSİL EDİYORSUN BİLİYOR MUSUN?

  • emekli02 Aralık 2017 10:49

    gülermisin ağlarmısın.işçi memur emekli olarak hem ağlıyoruz hem gidip oy veriyoruz.sonrada isyan ediyoruz.N İ Y E ...orta doğu ülkeleri haraiç 250 euroya çalışan veya emekli aylığı alan duydunuzmu.hala oturun oturduğunuz yerde deniliyorsa ne yapılır.çaresini herkes biliyor ama tepki yok.

  • A.D.02 Aralık 2017 10:47

    BAKANABAKBAKANA.SİZ 30 BİN TL.ALIN BİZ 1400 TL. SİZ EN POPÜLER ADALARDA TATİL YAPIN BİZ GÖLETTE YÜZELİM. BU YERİN BİDE ALTI VAR.İNŞALLAH ORADA FEDAKARLIK SİZ YAPARSINIZ.

  • ....02 Aralık 2017 10:45

    EEEE bakan, sende fedakarlık yap. açlık sınırında bu ülkede kazanandan Büyük devletler gibi vergi alma... senin sgk ve gelirvergi kesintin olmasa 2,100 tl alacka işçi ama işçi kazancının bir kısmı sgk emekliliğe, bir kısmı gelir vergisi ne gidiyor.. büyüklerden alınamayan vergi işçiden çatır çatır kesiliyor. işçi kayıt altında ama büyükler kayıtsız. vergi barışları, aflar, büyük kredi imkanları, teşvikler vb.. vb.. işçiyi hiç görmüyorunuz

  • misafir02 Aralık 2017 10:35

    futbolcuların vergilerindeki indirimin 2 yıl uzatılmasını talep eden hükümet şimdi işçiden fedakarlık istiyor.niye rica ediyorsunki .işçiye verilen ücreti yarıya indir olsun bitsin.nasıl olsa ne yapsan sana oy veriyor.ona zaten müstehak.böyle saça böyle tarak.şu talep edilen şeye bak.insanı açlıktan öldürecekler.yeterki kendileri rahat etsin.

  • BENGIN02 Aralık 2017 11:14

    FUTBOLCU VERGİSİ YÜKSEK OLURSA ADAMLAR AÇ KALIR. ASGARİ ÜCRETLİ O KADAR KAZANIYOR Kİ PARAYI NEREYE HARCAYACAĞINI BİLMİYOR.

  • Mehmet emin kur 02 Aralık 2017 10:34

    Bunlar ne sanıyor biz açız aldığımız yetmiyor birde bizden fedakarlık bekliyor

  • Turkoğluturk02 Aralık 2017 10:04

    Sen fedakarlıgi her sene odenek artis rekoru yapanlardan iste

  • Emre 02 Aralık 2017 10:03

    Yüzsüzüm arsızım işte ben buyum...

  • BENGIN02 Aralık 2017 09:09

    İŞÇİDEN NE GİBİ BİR FEDAKARLIK BEKLENİYOR ACABA ÖDENEN 1400 TL ÇOK GALİBA TAMAM O ZAMAN 700 TL Sİ İÇİN FEDAKARLIK YAPSIN ONU İSTEMESİN. SİZ MİLLETVEKİLLERİ ALDIĞINIZ MAAŞIN YARISI İÇİN FEDARLIK YAPIN BAKALIM GÖRELİM İNSANDA BİRAZ UTANMA OLUR ASGARİ ÜCRETİN NERESİNDEN FEDARLIK YAPILSIN AÇIKLAYIN. YURT DIŞI ÜLKE FAİZLERİNİN ÇOK DÜŞÜK OLDUĞU ÖRNEĞİNİ ALDIĞINIZ GİBİ AYLIK 1250. DOLAR ASGARİ ÜCRET TUTARINIDA ÖRNEK ALIPTA UYGULASANIZ İYİ OLMAZ MI?

  • Fedai02 Aralık 2017 08:34

    Az da iktidar partisi yapsın fedakarlık. Hep biz mi yapacaz.