BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemASEAN, dolar ve euroyu terk etmek istiyor----

ASEAN, dolar ve euroyu terk etmek istiyor

ASEAN, dolar ve euroyu terk etmek istiyor
29 Mart 2023 - 16:41 www.finansgundem.com

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin, mali operasyonlarını olası jeopolitik yansımalardan korumak amacıyla küresel para birimleri dolar ve euroyu terk etmek istediği belirtildi.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), ABD doları, euro, yen ve sterlin'i işlemlerden çıkarmayı ve yerel para birimlerine geçmeyi görüşmeye hazırlanıyor.

ASEAN maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının resmi toplantısı Salı günü Endonezya'da başladı.

Endonezya'nın Tempo adlı haber dergisine göre, "Yerel Para Birimi İşlemi (LCT) programı aracılığıyla başlıca para birimlerine olan bağımlılığı azaltma çabaları tartışılacak. Bu, ASEAN üyeleri arasında halihazırda uygulanmaya başlanan önceki Yerel Para Birimi Uzlaşma (LCS) planının bir uzantısı".

Ekonomik ve güvenlik işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bölgesel bir gruplaşma olan ASEAN, Brunei, Kamboçya, Endonezya, Laos, Malezya, Myanmar, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam ülkelerini kapsıyor.

Tempo ayrıca, ASEAN üye devletlerinin ticarette yerel para birimlerini kullanmalarına izin veren bir dijital sınır ötesi ödeme sisteminin daha da genişletileceğini belirtti. Kasım 2022'de Endonezya, Malezya, Singapur, Filipinler ve Tayland arasında bu tür bir işbirliğine ilişkin bir anlaşmaya varıldı.

Binance'in Çin ile gizemli ilişkisi

 

Fitch: 9 farklı ülke 14 ayrı temerrüde düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)