BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Artık Meclis'e başörtümle katılacağım'----

'Artık Meclis'e başörtümle katılacağım'

'Artık Meclis'e başörtümle katılacağım'
27 Ekim 2013 - 14:25 www.finansgundem.com

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, bundan sonra TBMM’deki çalışmalara başörtülü katılacağını söyledi...

Hac görevinden kısa süre önce döndüğünü hatırlatan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hac farizasını yerine getirdikten sonra, kapalı bir şekilde gelmiştim. Bundan sonra da meclis çalışmalarına başörtülü şekilde devam edeceğiz" dedi.
Ak Parti Konya İl Başkanlığı tarafından 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler ile ilgili aday adayları temayül yoklaması yapıldı. Selçuklu Spor ve Kongre Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasına AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Konya Milletvekilleri ve partililer katıldı.
Salona başörtülü olarak gelen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, gazetecilerin sorularını cevapladı. Hacdan yeni döndüğünü ve başını kapatıp başörtüsü taktığını belirten Gülay Samancı, "Hac farizasını yerine getirdikten sonra, kapalı bir şekilde gelmiştim. Bundan sonrada meclis çalışmalarına başörtülü şekilde devam edeceğiz" dedi.

BAŞÖRTÜ KARARINI HACDA ALMIŞ
Başını kapatma kararını kutsal toprakları ziyareti sırasında aldığını vurgulayan Samancı, şunları söyledi:
"Daha çok hacdan, dönüşte böyle bir karara biz vardık. O toprakları gördükten sonra, o feyze erdikten sonra Allah’ında emri olarak, inan bir Müslüman kadın olarak, bunu bu şekilde değerlendirmek uygun oldu. Kamuda yaşanan bazı sıkıntılar vardı. Bunlarda Allah razı olsun Başbakanımızın gösterdiği irade neticesinde buradaki problemler ortadan kalkmış oldu. Zaten Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzükte de kısıtlayan herhangi bir hüküm yoktu. Başörtüyle ilgili yasaklayıcı bir hüküm olmadı. Böyle bir mevzuatta sıkıntı olmayıp, hac dönüşünde de bizim bu şekilde kararımız olunca, bizim bundan sonraki meclis çalışmalarımızda başörtüyle devam edeceğiz.”

"TÜRKİYE DEĞİŞTİ”
Türkiye’nin değiştiğini ifade eden Gülay Samancı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye çok değişti, gelişti demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü anlamında. İnsanların birbirlerine kanaat getirmesi ve birbirlerine saygıyla görüşlerini benimsemeleri veya onları anlayışla davranmaları noktasında epey yol kattetiğimizi düşünüyoruz. Özellikle demokratikleşme yönünde epey yol katetti Türkiye. Artık kimse kimsenin kılık- kıyafetiyle uğraşmadan, herkesin özgür bir şekilde kendi düşüncelerini ya da inancı ne ise onu yerine getirme konusunda bır sıkıntı olmadığını düşünüyoruz. Biz de bu şekilde meclis de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan sonraki yaşantımız da başörtülü bir şekilde devam edecek."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)