BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkArtık engelli sporcular da Garanti’de----

Artık engelli sporcular da Garanti’de

Artık engelli sporcular da Garanti’de
08 Nisan 2013 - 13:58 www.finansgundem.com

Garanti’den “Tekerlekli Sandalye Basketbolu”na destek. Garanti Bankası ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu sponsorluk anlaşması imzaladı

Garanti Bankası ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Garanti, kadın, erkek, genç Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımları’nın ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligleri’nin, Ekim 2016’ya kadar sponsorluğunu üstlendi. Hyatt Regency Otel’de düzenlenen basın toplantısına Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve TBESF Yönetim Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan’ın yanı sıra tekerlekli sandalye basketbol oyuncuları katıldı. Toplantıda ayrıca Garanti’nin engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verildi. 
 Toplantıda konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Kendimize çok yakın gördüğümüz basketbol kültürünü tüm Türkiye’yle paylaşmak üzere 2001’de yola çıktık. Önce A Milli Erkek, ardından A Milli Kadın basketbol takımlarının sponsorluğunu üstlendik. 12 Dev Adam Basketbol Okulları’yla, küçük yaştaki çocuklara da bu kültürü ve dayanışma ruhunu aşıladık. Şimdi de tekerlekli sandalye basketboluna sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız, bu alanda başarılı sporcuların yetiştirilmesine, uluslararası başarıların devam etmesine katkı sağlamak. Bilinirliği daha da artırarak, toplumun ve özel sektör temsilcilerinin ilgisini bu alana çekmek. Engelli basketbolcularımızın, ülkemize daha nice kupalar ve başarılar getireceğine inancımız tam.” dedi.
 Ergun Özen sözlerine şöyle devam etti: “Garanti Bankası olarak, engellilerin günlük yaşam döngüsünde karşılaştıkları zorlukları bir nebze de olsun kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şubelerimizin, tekerlekli sandalyeye uygun hizmet bankosu, görme engelliler için hissedilebilir kabartmalı yüzey, şube girişlerinde rampa gibi ayrıntılarla düzenlenmesine 3 pilot şubemizde başladık. 2013 yılı ve sonrasında, her ilde en az 1 engelli dostu şube olmasını planlıyoruz. Büyük illlerde ise hedefimiz her ilçede en az 1 engelli dostu şube... Söz konusu dönüşüm ciddi bir zaman alsa da, her geçen gün, daha fazla sayıda engellinin bankacılık ihtiyaçlarını kolayca karşılayabileceği hizmet ortamlarını çoğaltmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımıza, sürdürülebilir bir yaklaşımla aralıksız devam edeceğiz.” 
 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan ise “Engelli sporları, Avrupa ve dünyada 2. Dünya Savaşı’ndan sonra, 1940’lı yıllarda, ülkemizde ise 50 yıllık bir arayla 1990’da, Türkiye Özürlüler Spor Federasyonu’nun kurulmasıyla resmen başladı. Aramızdaki bu 50 yıllık farka rağmen, birçok branşta, bizden önce var olan ülkelerin sporcularını ve takımlarını geride bırakmayı başardık. Federasyonumuz, engelli sporlarındaki gelişimiyle, tüm dünya ülkelerine örnek gösteriliyor. Özellikle tekerlekli sandalye basketbolunda, Avrupa’nın en büyük lig organizasyonuna sahibiz. Yıllardır, bu sporu yapan arkadaşlarımızın toplum tarafından algılanması ve fark edilmesi için çok uğraş verdik. 24 Kasım 2012’deki genel kurulumuzda tüm kulüplere, federasyon logomuzun yanına çok önemli markaları koyacağımıza dair söz vermiştik. Bugün, bu sporun gelişimi için çok önemli ve anlamlı bir gün... Gerek Türkiye gerekse uluslararası bankacılık sektöründeki gurur kaynağımız Garanti Bankası, çok cesur ve anlamlı bir adım atarak Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligimize ve Erkek, Kadın ve Genç Milli Takımlarımıza sponsor oldu. Garanti Bankası’nın marka değeriyle Tekerlekli Sandalye Basketbolu’nun anlam ve önemi birleşti. Toplumsal anlamda farkındalık yaratacak 3,5 senelik bir birlikteliğe imza attık. Bu anlamda diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil eden ve öncülük yapan Garanti’ye ve bu işbirliği konusunda yoğun çaba harcayan herkese teşekkür ederim.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)