BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArtık çok acil bir noktadayız----

Artık çok acil bir noktadayız

Artık çok acil bir noktadayız
31 Mart 2013 - 08:05 www.finansgundem.com

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Carrefour’da sabırlarınını kalmadığını açıkca ifade etti: Çok acil noktadayız

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, geçen sene Sabancı Holding hisse senedi değerinin yüzde 80 yükseldiğini belirterek, bu yıl da artışın yüzde 11 civarında olduğunu, bu değeri daha yüksek değere taşımayı amaçladıklarını ifade etti.  Kurtul, holdingin 6 tane iş kolu bulunduğunu, bankanın payının yüzde 50 olduğunu belirterek, özellikle banka ve enerji iş kolunda yıllar itibariyle çok önemli yatırımlar yaptıklarını bildirdi. Enerjide pazar paylarını yüzde 10 olarak hedeflediklerine dikkati çeken Kurtul şu bilgileri verdi:
Enerjisa’da hedef büyüdü
“Bugün eldeki lisanslarımız üretim tarafında 5 bin 300 megavat, bunu 2016’da bitirmek istiyoruz. Üretimde 7 milyar euro yatırım söz konusu. Yeni ortağımızla, Alman dünyanın en büyük enerji şirketlerinden, Enerjisa’ya yüzde 50 ortak oluyor. Bu işlemi de önümüzdeki ay tamamlıyoruz. Böylece hedefimizi 8 bin megavata çıkardık.”
Sabancı’nın en önemli varlığının insan kaynakları olduğunu belirten Kurtul, bir de teknolojiyi iyi kullanmaları sayesinde kârlılık içinde büyümeyi sağlayacaklarına inandığını ifade etti.
Kurtul, bunların gerçekleşmesi için çok önemli altyapının ise ülkenin durumu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Bir global ortam bir de ülkenin durumu. Şirketlerin gelişmesi, kârlılık içinde büyümesini, bu ekonomik ve politik istikrarın, ortamın Türkiye’de çok desteklediğini düşünüyorum. Hakikaten önümüzdeki dönem heyecan verici bir dönem, istikrarlı bir dönem olacağını ümit ediyoruz.”    
Carrefour’da sabrı kalmadı
Cnbc-e’nin sorularını yanıtlayan Kurtul, Carrefour’da hisse değişimi sürecinin devam ettiğini, en kısa zamanda Sabancı Holding’e uygun olacak biçimde sonuçlandırmak istediklerini söyledi. Kurtul, “Aslında hedefimiz aralık sonuydu, artık çok acil bir noktadayız” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)