BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisArthur Andersen geri dönüyor----

Arthur Andersen geri dönüyor

Arthur Andersen geri dönüyor
03 Mart 2017 - 15:00 www.finansgundem.com

Fransız iş adamı Stéphane Laffont-Réveilhac,2000’li yıllarda Enron skandalı ise piyasalara veda eden şirketin aynı unvanla faaliyetlerine başlayacaklarını Linkedin’den duyurdu. Fatih Çil sürpriz dönüşü yazdı…

FATİH ÇİL - FINANSGUNDEM.COM

Muhasebe, denetim sektörünün amiral gemisi geri dönüyor.  2000’li yılların başında Enron skandalı ile kapanan Arthur Andersen'in yeniden faaliyetine devam edeceği bildirildi. Kendini global yönetici ortak olarak tanıtan Fransız iş adamı Stéphane Laffont-Réveilhac aynı unvanla faaliyetlerine başlayacaklarını Linkedin’den duyurdu.

Réveilhac 1 Mart 2017 itibari ile 5 kıta, 16 ülkede ofis açtıklarını ve giderek bu ofislerin sayısını artıracaklarını söyledi. 2013’den beri yeniden yapılanma içinde olduklarını belirten Réveilhac; süreci inovatif iş modeli, güçlü ahlaki ve yasal temeller ile yönetişim ilkeleri üzerine bina ettiklerini bildirdi. Bugüne kadar 200’den fazla firmanın ortak olmak için başvuruda bulunduğunu söyleyen Réveilhac, 2017’ de ofis sayısını ikiye katlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kurucusunun halk kahramanı olarak tanımlandığı, bağımsızlık ve ahlak bildirgesinde “Arthur Andersen, halkın güvenini yitirdiği gün, işimiz de son bulacaktır” yazarken rakipleri tarafından bile  “İş hayatının vicdanı” olarak değerlendirilen şirket, 2002’de SEC tarafından kapatılmıştı. Skandal tüm dünyayı etkilemiş, denetim mesleğine ve şirketlere olan güveni sarsmıştı.

Varlık sebebi ve ünü güvenirliğinden gelirken, kendisiyle beraber sektör ve şirketlerden öte kapitalizme olan güvenin bile sarsılmasına neden olan bu devin, tövbesinin ne kadar kabul edileceğini ise zaman gösterecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEngiz30 Mart 2017 11:31

    Yabancı kurumlara ülkemizde denetim faaliyet izni verilerek güzide kurumlarımızın mali durumlarını incelemek, yatak odasının kapısını düşmene açmak gibidir. Yabancı denetim firmalarına bu izni vermeyin. Avrupada denetim yapan kaç türk firması var??? Anlayana!