BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArtan enflasyon, faiz artışı getirir mi?----

Artan enflasyon, faiz artışı getirir mi?

Artan enflasyon, faiz artışı getirir mi?
03 Aralık 2020 - 11:23 www.finansgundem.com

Capital Economics, "Türkiye'de açıklanan enflasyon rakamı faiz artırımı riskini yükseltti" açıklamasını yaptı.

Capital Economics'e göre, Türkiye'de bugün açıklanan ve beklentinin üzerinde gelen enflasyon rakamı, faiz artırımı risklerini yükseltti.

Kuruluşun gelişen piyasalar kıdemli analisti Jason Tuvey, Türkiye'de beklentileri aşarak yıllık %14,00'e çıkan enflasyon rakamının merkez bankasını yeni faiz artırımlara zorlaması riski bulunduğunu ifade etti.

Tuvey, enflasyonda görülen artışın kısmen TL'de daha önce dolara karşı yaşanan değer kaybının sonucu olduğunun altını çizdi. "TL'de son dönemde yaşanan değer artışı gelecek aylarda biraz daha devam ederek enflasyonda daha fazla artışı sınırlayabilir" yorumu yaptı.

Enflasyon sonrası dolar ve euro hareketlendi

Kasım ayı enflasyonu beklenenin üzerinde geldi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdullah 04 Aralık 2020 00:13

    enflasyon artışı faiz artışı getirmez ama %15 e çıkarılan faiz üretmek için %25-30 ile alınacak krediler üretim maliyetlerini artıracağından enflasyon yükselecektir. yandık damat kıymetini bilemedik bu faizci nerden başımıza musallat oldu diye halk çok yalvaracak. faizciler paralarına %14 faiz alacaklar ama bilmiyorlar ki onların aldığı %15 verilen kredi maliyetinin yarısı sonuçta zarar var