BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArslan TMSF ile ihtilafın nedenini açıkladı----

Arslan TMSF ile ihtilafın nedenini açıkladı

Arslan TMSF ile ihtilafın nedenini açıkladı
01 Ekim 2015 - 06:58 www.finansgundem.com

TMSF'nin yeniden satışa çıkardığı Bodrum'daki adayı ilk ihalede satın alan Ahmet Arslan yeni ihale için konuştu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun batık Egebank’ın eski patronu Murat Demirel’in borçlarına karşılık el koyduğu ve 2013’teki ihalede Arslan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan’a sattığı Bodrum’da Salih Adası üzerindeki malikâne yeniden ihaleye çıkıyor.

TMSF kaynakları Ahmet Arslan ile ödemede yaşanan sıkıntı nedeniyle tekrar satışa çıkarılacağını belirtirken, kurduğu Fikir Sofrası Platformu’yla da tanınan Arslan ise ihtilafın kadastrodan kaynaklandığını söyledi. Arslan, “İhtilaf denilen şey, kadastroda sonradan çıkan bir parsel. Bunun yüzünden 300 bin lira daha ödemem gerekiyor. Bunun işlemleri nedeniyle toplam tutarı TMSF’ye ödeme süresi geçti. Otomatik bir süreç başladı” diye konuştu.

‘İŞLEM TAMAMLANIR’

Adanın çok parselli bir yapısı olduğunu söyleyen Arslan, “Ben ada için ödemem gereken paranın yüzde 90’ını verdim. Söz konusu 300 bin lira da bankada hazır. Orayı bırakmam gibi bir şey söz konusu değil. TMSF de bunu biliyor” şeklinde konuştu. Arslan, “Benim açımdan sıkıntı yok. İşlem tamamlanacak” dedi. Kendisinin Salih Adası için düşük bir teklif vermediğini de söyleyen Arslan, “Benden önce 4-5 defa ihaleye çıkıldı. Hiç teklif verilmiyordu” dedi.

TMSF: ARSLAN DA İHALEYE KATILIRSA ALABİLİR

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri ise daha önce 7 milyon liraya sonuçlanan malikâne ihalesinin, ihale tutarının tümünün ödenmemesi nedeniyle iptal edildiği belirtilerek yeni ihale bedelinin 8 milyon 800 bin lira olduğu ve bu tutarı ihaleyi daha önce kazanan işadamı Ahmet Arslan’ın vermesi halinde yeniden gayrimenkulün sahibi olabileceği kaydedildi. Yetkililere göre aksi takdirde Salih Adası’ndaki malikâne yeni sahibinin olacak. TMSF, adanın bir önceki sahibi Elia Eskinazi ile Murat Demirel arasında muvazaalı satış işlemleri olduğunu belirlemişti.

SALİH ADASI’NDA 15 VİLLA VAR

Salih Adası’nda hepsi malikâne boyutlarında olmak üzere 15 müstakil villa var. Adaya Güvercinlik’ten tekneyle 20 dakikada ulaşılabiliyor. Adada su ihtiyacı özel filtre sistemiyle denizden sağlanıyor. (Habertürk)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)