BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakArsa maliyetleri emlak sektörünü sarstı----

Arsa maliyetleri emlak sektörünü sarstı

Arsa maliyetleri emlak sektörünü sarstı
11 Şubat 2018 - 19:40 www.finansgundem.com

Gayrimenkul geliştirme şirketi Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Tuğsuz, İstanbul'un merkezi noktalarında yüzde 80'lere varan arsa maliyetlerinin sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.

Gayrimenkul geliştirme şirketi Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, konut sektörünün son birkaç yıldır yavaşlamaya başladığını söyledi.

Sektörün geçen yıl yaşadığı en büyük sıkıntının konut kredisi faiz oranlarındaki artıştan kaynaklandığını belirten Tuğsuz, arsa maliyetlerinin yüksekliğinin de sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.

Tuğsuz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yaptığımız imalat içindeki en büyük ham madde arsa. Arsa maliyeti İstanbul'un merkezi noktalarında yüzde 70-80'e ulaşmış durumda. Örneğin; Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm projelerinde maliyetin yaklaşık yüzde 80'i müteahhidin arsa sahibine kat karşılığı oranlarına gidiyor. Fiyatları üretici değil arsa sahibi kontrol ediyor. Şehrin genişleyen noktalarına gittiğimizde, örneğin Kartal, Basın Ekspres gibi yerlerde arsa maliyet oranları yüzde 55-60 seviyelerinde"

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)