BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakArnavutköy tapusu durmadan çalışıyor----

Arnavutköy tapusu durmadan çalışıyor

Arnavutköy tapusu durmadan çalışıyor
29 Temmuz 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

İstanbul’un 3. havalimanın sınırları belli olduktan sonra Arnavutköy Tapu Dairesi, tarihinde görülmemiş bir hareketliliğe şahit oldu

Bu aralar İstanbul’da en çok çalışan tapu dairesi Arnavutköy Tapu Dairesi. Daha önce deyim yerindeyse yaprak kıpırdamayan bölgede 1 aydır muazzam hareket var. Akşam'ın haberine göre, metrekare fiyatları 70-80 TL’lerden 500 TL’ye kadar çıktı.
"Üstelik bu daha başlangıç" diyor İstanbul’un 3. havalimanının yapılacağı bölge etrafında konut projeleri geliştiren Neo Yapı’nın patronu Kadir Aydın...
SON BİR AY İÇİNDE HIZLANDI
Kadir Aydın, Arnavutköy’e henüz havalimanının h’si ortada yokken giden yatırımcılardan. 8 yıldır bölgede olduğu için Aydın, Arnavutköy-Bolluca’daki değişimi en iyi gözlemleyen yatırımcılardan biri. Aydın’ın verdiği bilgilere göre havaalanı lafı geçtiği andan itibaren bölgede hareket başlamış. Ancak Arnavutköy’deki asıl hareket, havaalanının sınırları açıklandıktan sonra yani son 1 aydır yoğunlaşmış. Aydın, bu süreçte bölgede metrekare fiyatlarının da hızla arttığını söyledi ve “Birkaç yıl önce 70-80 TL civarında olan rakamların şimdilerde 500 TL’ye kadar yükseldiğini ifade ediyor” dedi.
10 YILIN EN HEYECANLI YERİ
Küçük ve büyük yatırımcıların, kurumsal firmaların da bölgede arazi arayışına girdiğini anlatan Kadir Aydın, “Gidişat gösteriyor ki İstanbul’da önümüzdeki 10 yılın en heyecanlı bölgesi, burası olacak. Sadece havaalanı çalışanları bile burada bir kent oluşturabilir. Kaldı ki şehre bağlantısı olmayan bir havaalanını düşünmek  imkansız. Bu da demek oluyor ki bölgede hem metro hem altyapı çalışmaları hızla hayata geçecek” dedi.
ÇEVRE İLÇELERDE FİYATLAR ZIPLADI
Üçüncü havalimanına komşu ilçelerden Arnavutköy’deki arsaların fiyatı 2010-2011 döneminde yüzde 22 artışla 41 bin TL’ye yükselirken, 2011-2012 dönemindeki artış yüzde 59 olarak gerçekleşti ve fiyatlar 65 bin TL seviyesine kadar yükseldi.
 Sahibinden.com verilerine göre Eyüp’te son bir yıl içinde gerçekleşen fiyat değişimi ise yüzde 41. Kendi projesinde ilk etapta metrakere fiyatının 300 liradan satışa çıktığını söyleyen Kadir Aydın, şimdi bu rakam 5 bin 500 liraya kadar çıktı” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)