BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Arkanızda kapı gibi Türkiye var"----

"Arkanızda kapı gibi Türkiye var"

Arkanızda kapı gibi Türkiye var
01 Nisan 2013 - 17:10 www.finansgundem.com

Egemen Bağış: ''Almanya'da yaşayan kardeşlerimizin arkalarında kapı gibi duran güçlü bir Türkiye'nin olduğunu herkes bilmeli'' dedi

Almanya'daki Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlandığı dava hakkında, "Bu süreçte, Almanya'da yaşayan kardeşlerimizin, vatandaş ve soydaşlarımızın yalnız olmadığını, arkalarında kapı gibi duran güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğunu herkesin bilmesinde fayda var" dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve EXPO Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Türkiye Başdelegesi Büyükelçi Murat Ersavcı'yı AB Bakanlığı'nda kabul etti.
Kabul sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, NSU davasının duruşmalarına Türk medyasının alınmamasına ilişkin bir soru üzerine Bağış, Almanya'da yaşayan ve Alman vatandaşı olan birçok Türk basın mensubu bulunduğunu hatırlattı. Bağış, "Onların o ülkede hak sahibi olarak, vatandaş olarak haklarını sonuna kadar kullanmalarını bekliyorum" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekin Bozdağ'ın da kapsamlı değerlendirmelerini hatırlatan Bağış, "Süreci kapsamlı takip ediyoruz. Bu süreçte, Almanya'da yaşayan kardeşlerimizin, vatandaş ve soydaşlarımızın yalnız olmadığını, arkalarında kapı gibi duran güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğunu herkesin bilmesinde fayda var. Biz bu süreci çok büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz, etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
''Artık İslam AB'nin bir gerçeğidir'' diyen Bağış, ''Başlarını kuma gömerek bir yere varamazlar" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun açtığı davanın düştüğü iddiası
Bağış, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, açtığı bir davanın, harcını yatırmadığı için düştüğünü iddia eden haberlerle ilgili olarak da "Harcı yatırmayı unuttuğu için açmış olduğu davanın düşmesinin ben 1 Nisan şakası olmasını ümit ederdim ama maalesef değil" ifadelerini kullandı.
Bağış, şöyle devam etti:
''Kemal Bey seçmen kaydı yaptırmayı unutan, oy kullanmayı beceremeyen, Kenya'ya gidip Somali'ye gittiğini zanneden, yürüyen merdivenlere ters yönden binen bir siyasetçi olarak Nasreddin Hoca'dan sonra bu milletin gönlünde ayrı bir yer kazandı.''
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)