BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin'den IMF'e sert çıkış: Krizin sorumlusu sizsiniz!----

Arjantin'den IMF'e sert çıkış: Krizin sorumlusu sizsiniz!

Arjantin'den IMF'e sert çıkış: Krizin sorumlusu sizsiniz!
08 Kasım 2019 - 12:05 www.finansgundem.com

Büyük bir ekonomik krizle mücadele eden Arjantin'in devlet başkanı Alberto Fernandez, "Yalan söylemiyoruz. Arjantin ekonomisinin koşulları altında bu parayı ödeyemeyiz" diye konuştu. Arjantin'in IMF'ye 57 milyar dolar borcu var.

Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) rest çekti. Görevi devralmaya hazırlandığı selefi Mauricio Macri döneminde alınan 57 milyar dolarlık borcun, Arjantin ekonomisinin şu anki koşulları altında ödemesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bir ülke IMF’ye borcunu ödemeyince uluslararası alanda kredisini ciddi anlamda kaybediyor ve yeni dış finansman bulamıyor.

‘EKONOMİK KRİZİN SORUMLUSU IMF’

Arjantin'de kısa süre önce devlet başkanı olarak seçilen Alberto Fernndez, ülkesinin karşı karşıya olduğu ciddi ekonomik krizin sorumlusunun Uluslararası Para Fonu (IMF) olduğunu iddia etti. Ekvator'un eski Devlet Başkanı Rafael Correa'nın yaptığı “Correa ile Sohbet” programında konuşan Fernandez, “Herkes kimin suçlu olduğunu çok biliyor. IMF'nin suçlu olduğunu” ifadelerini kullandı. Başkan Fernandez'in bu açıklamaları dün IMF sözcüsü Gerry Rice'ın, “Fernndez yönetimi ile işbirliği yapacağız” açıklamasından hemen sonra geldi.

Program sırsında Arjantin'in yeni devlet başkanı, “Başımıza asla gelemeyecek sorunlarla karşı karşıyayız” diyerek ciddi bir ekonomik krizin eşiğinde olduklarını kabul etti.

2015’TEN YANA DIŞ BORÇ ŞİŞTİ

Görevi devralmaya hazırlandığı şu anki Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin politikalarının Arjantin'i bu duruma getirdiğini iddia eden Fernandez, 2015'ten bu yana ülke dış borcunun şiştiğini açıkladı. Fernandez, IMF’nin Macri'yi ayakta tutabilmek için 57 milyar dolar borç verdiğini sözlerine ekledi. Fernandez, “İnsanlık tarihindeki en pahalı siyasi kampanya Macri’nin kampanyası; Arjantin’e 57 milyar dolara mal oldu” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)