BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiArjantin yeniden temerrüde düşmek üzere----

Arjantin yeniden temerrüde düşmek üzere

Arjantin yeniden temerrüde düşmek üzere
12 Nisan 2021 - 07:54 www.finansgundem.com

IMF ile anlaşamayan Arjantin büyük bir borç kriziyle karşı karşıya! Arjantin Ekonomi Bakanı borç yeniden yapılandırmaya destek için bugün Avrupa'da temaslarda bulunacak

Arjantin Ekonomi Bakanı Martin Guzman, IMF'e ve Paris Kulübü'ndeki kreditörlere olan milyarlarca dolar borcun G7 ve G40 ülkeleri ile yeniden müzakere edilmesine destek için bugün Avrupa'da temaslarda bulunacak.

Arjantin'in borç yeniden yapılandırma planını anlatmak için 5 günlük bir Avrupa ziyareti planlayan Guzman, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da mevkidaşları ve diğer yetkililer ile bir araya gelecek.
Arjantin, Paris Kulübü'ne olan 2,4 milyar dolar borcunun vadesinin dolması ile karşı karşıya ve ziyaret edeceği ülkeler Paris Kulübü üyeleri.

IMF İLE ANLAŞMAK İSTİYOR

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre Arjantin borçlarını ödeyebilmek için IMF ile 45 milyar dolarlık anlaşma imzalamak istiyor.

Arjantin 2018 yılında imzaladığı 57 milyar dolarla Uluslararası Para Fonu'nun en büyük kredi anlaşmasını imzalamıştı fakat programı hayata geçirmeyi başaramadı. Hükümet şimdi bu anlaşmayı yeniden aktive etmek için müzakereler yürütüyor.

9 DEFA TEMERRÜDE DÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl kamu borçları nedeniyle dokuzuncu defa temerrüde düşen Arjantin ekonomisinin tekrar rayına oturabilmesi için IMF anlaşması olmazsa olmaz görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Arjantin Devlet Başkan Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner, Uluslararası Para Fonu’na olan 45 milyar dolarlık borcu mevcut müzakere koşulları kapsamında geri ödeyemeyeceklerini açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)