BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArjantin İngiliz hedge fonuna 1 milyar dolar kaybettirdi----

Arjantin İngiliz hedge fonuna 1 milyar dolar kaybettirdi

Arjantin İngiliz hedge fonuna 1 milyar dolar kaybettirdi
06 Eylül 2019 - 14:55 www.finansgundem.com

Arjantin yatırımları, İngiltere merkezli hedge fonu Autonomy Capital'a 1 milyar dolar kaybettirdi.

İngiltere merkezli hedge fonu Autonomy Capital research LLP, büyük ölçüde Arjantin'e bağlı yatırımlarından dolayı geçen ay 1 milyar dolar civarında zarar etti.

Dow Jones'un haberine göre Autonomy'nin kurucusu Robert Gibbins, fonun en büyük yatırımlarından birini Arjantin'e yapmıştı.

Tutarlı pozisyonlar almasıyla bilinen Gibbins, Arjantin'in toparlanmaya başlayacağı ve temerrüde düşmeyeceği beklentisiyle geçen yıl Arjantin Hazine tahvillerinde pozisyonlanmaya başlamıştı.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre Gibbins'in fonu 100 yıl vadeli tahvillerde de pozisyon aldı. Çöp seviyesinde 100 yıl vadeli Hazine tahvili satışı ilk kez Arjantin'in 2017 yılındaki tahvil ihalesiyle gerçekleşmişti.

Kaynaklara göre Autonomy geçen ay yüzde 23 (yaklaşık 1 milyar dolar civarı) kaybetti. Bloomberg ve Financial Times'ın daha önceki haberlerinde Autonomy'nin Ağustos'un ilk yarısında zarar ettiği kaydedilmişti. 

Fonun tüm Arjantin yatırımlarının miktarı hakkında bilgi vermeyen kaynaklar, Gibbins'in Arjantin piyasalarının toparlanacağına inandığını belirtti. Fon yöneticisinin Arjantin'de zarar eden pozisyonlarını hala tutup tutmadığı bilinmiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)