BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç'tan gençlere IŞİD uyarısı----

Arınç'tan gençlere IŞİD uyarısı

Arınç'tan gençlere IŞİD uyarısı
06 Temmuz 2014 - 08:15 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İslam adına savaştığını söyleyen örgütlere Türkiye’den katılım olduğunu belirtti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih’te yeni kurulan Araştırma Dayanışma ve eğitim Vakfı’nın (ARDEV) açılış töreni ve iftar programına katıldı. Programa ev sahipliği yapan ARDEV Kurucu Başkanı Araştırmacı Yazar Ahmet Rıza Demircan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile davetliler katıldı. İftar programının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak’taki olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, “İsimleri şu şekilde veya bu şekilde anılan birçok örgütler ortaya çıktı. Bu örgütlerin büyük bir bölümü dindar gibi görünüyor. Dinden, şeriattan bahsediyorlar. Saçlı sakallı insanlar. Kuruluşlarının, amaçlarının belki bir hilafet devleti olduğunu söylüyorlar. Ama öldürüyorlar, kafa kesiyorlar, silah kullanıyorlar, şiddet kullanıyorlar. Le İlahe İllallah demelerine rağmen mezhebi farklı olduğu için alçakça cinayet işliyorlar. İsimlerini vermeye gerek var mı? Her gün bunları okuyor ve dinliyoruz” dedi.

"BUNLAR NE KADAR BÜYÜK BİR SAPKINLIK"
Söz konusu örgüte Türkiye’den katılanların olduğuna dikkat çeken Arınç, “Ben mesela bir bakan olarak şunu düşünüyordum. Bize verilen bilgiler öyleydi. Bunların hiç birisinin Türkiye’de taban tutması mümkün değil. Çünkü Türkiye’de iyi bir Müslümanlık var. Dindarımızda dindar olmayanımızda, cumalık olanımızda cumalık olmayanımızda, İslam’a karşı bir sevgi var bir hoşgörü var. Böyle bir ülkede böyle bir sapkınlık olamayacağını düşünüyordum. Ama son gelen bilgiler nedir biliyor musunuz? Maalesef bu tür örgütler içerisinde Türkiye’den bir şekilde giden, katılan bir kısmı ölmüş, bir kısmı hala baş kesmek için sırada bekleyenler var. Ben ülkemde böyle bir şeyin varlığını kesinlikle düşünemez buna imkan ve ihtimal veremezdim. Sayıları çok mu fazla, hayır çok ta az ama bir kişi bile olsa bizim için bu çok büyük bir suç, büyük bir hata, çok büyük bir yanlışlık. Bunlar nasıl Müslümanlık Allah aşkına. Bunlar ne kadar büyük bir sapkınlık” diye konuştu.

"ONLARA CİHAT YANLIŞ ÖĞRETİLİYOR"
Ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden örgüte katılımların gözlemlendiğine dikkat çeken Arınç, “Bir kısmı sosyal medya, Allah onu ıslah etsin. Sosyal medya aracılığıyla gepgenç, taptaze kızlarımız ilişki kuruyorlar ve bir şekilde öbür tarafa geçiyorlar ve onlarla beraber bu cinayetleri işliyorlar. Bir kısmı burada yetiştiriliyor. Belki adlarında vakıf olan, adları dernek olan, adları herhangi bir faaliyette İslami ıstılah içerisine gizlenmiş bir takım çalışmalarla yetiştiriliyor. Onlara cihat yanlış öğretiliyor. Onları iyinin, doğrunun, güzelin ne olduğunu bugüne kadar yeteri kadar duyurulamamış olması sebebiyle belki de bunlara engel olacak tedbirleri almadığımız için maalesef pek çok gencimizin şimdi bu kötü insanların yanında, kötü saflarda.. Kötü işler yaptığını son günlerde görmüş olduğumuzdan büyük üzüntü duyuyorum” dedi.

‘ARDEV ve ARDEV gibilerine çok ihtiyacımız var’ diyen Arınç, “Sinema, film, tiyatro, ajans, habercilik, iletişim, radyoculuk bunlar o kadar çok önemli ki… Bir insan, gencecik bir kızımız sosyal medyada bir şekilde cetleştiği (yazıştığı) insanın peşinden ölüme doğru nasıl gidebilir. Cihad’ı anladık, belki bu. Din bu, İslam bu. Bunlar farklı şekilde insanların gönlüne sokulmuş olabilir. Ama gençlik ihtirasıyla, şehvetiyle, güzelliğiyle insanların bir şekilde elde ediliyor olması da sadece Türkiye’den değil, Avrupa’nın pek çok ülkesinden Uzakdoğu’dan bile bu işlerin içine girip karışanların olduğunu duymak beni fevkalade üzdü” diyerek sözlerini tamamladı.

Arınç, yaptığı açıklamaların ardından vakfın açılış törenine geçti. Arınç, kurdeleyi keserek vakfın hayırlı olmasını diledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)