BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç'tan AK Parti aday listesi için flaş çıkış----

Arınç'tan AK Parti aday listesi için flaş çıkış

Arınç'tan AK Parti aday listesi için flaş çıkış
07 Nisan 2015 - 11:43 www.finansgundem.com

Ankara kulislerinde Başbakan Yardımcısı Arınç'ın 'Gökçek'in oğlunun aday gösterilmesini istemediği' iddia edildi. Akşam ise Arınç haberi yalanladı.

AK Parti aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) taslim edilmesine saatler kala, AK Parti’de nefesler tutuldu. Parti kulislerinde aday listeleri merakla beklenirken, parti kulislerinde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, kısa bir süre önce polemik yaşadığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlunun aday gösterilmesi ihtimaline karşı 'olumsuz' görüş belirttiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ÜST KURUL ÜYELERİNE YEMİN Mİ ETTİRİLDİ?

Davutoğlu, seçim üst kurulu toplantısında çerçevesi çıkartılan listeye son şeklini vermek üzere dün gün boyu Başbakanlık Resmi Konutu’nda çalıştı. Milletvekili aday tanıtımı ve seçim beyannamesini 15 ya da 16 Nisan’da açıklaması planlanan Davutoğlu, meydanlara da, anlamlı bir günde çıkıyor. 24 Nisan’da, Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) milletvekili aday kesin listelerinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Davutoğlu, ‘e-muhtıra’nın yıldönümü olan 27 Nisan’da meydanlara inecek.

Kulislerde, sızıntı olmasın diye “Üst Kurul” üyelerine “yemin” ettirildiği konuşuluyor.

ARINÇ: BU PARTİDE HATIRIM VARSA...

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberinde yer verdiği iddiaya göre, Arınç'ın yakın çevresine “Benim bu partide hatırım varsa Melih’in oğlunu aday göstermezler” dediği iddia edildi.

DAVUTOĞLU GÖKÇEK'İN ADAYLIĞINA NASIL BAKIYOR?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, 'Melih Gökçek’in oğlunun aday gösterilmesini istemediği'ne yönelik iddialar yayılırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek’in adaylığına sıcak bakmadığı, fakat Erdoğan’ın kontenjanından aday olabileceği konuşuluyor. Listedeki yığılma nedeniyle Arslan’ın Diyarbakır’a kaydırılabileceğinden söz ediliyor.

OSMAN GÖKÇEK TEMAYÜL YOKLAMASINDA, ANKARA'DA 1. SIRADA ÇIKMIŞTI


AK Parti Ankara milletvekili adaylarının belirlenmesi için yapılan temayül yoklamasında, sivil toplum kuruluşları oylarını kullanmıştı. Edinilen bilgilere göre, temayülde Ankara 1. bölgede ilk sırayı bin 670 oyla Osman Gökçek alırken, 2. bölgede 1. sırada bin 680 oyla Adem Ceylan yer almıştı.

Hatırlanacağı üzere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'in kendisini istifaya çağırmasının arkasında oğlunun vekilliği garantileme olabileceğini söylemişti. Gökçek'in AK Parti'deki bu zaferi için Bülent Arınç'ın ne diyeceği merak konusu olmuştu.

OSMAN GÖKÇEK EZİP GEÇTİ

AK Parti Ankara milletvekili adaylarının belirlenmesi için yapılan temayül yoklamasında, sivil toplum kuruluşları (STK) oylarını kullandı. Türkiye genelinde tüm sendika, dernek, vakıf ve meslek odalarının başkan ve yönetim kurulu üyelerine yönelik yapılan yoklamada, STK’ların Ak Parti milletvekili olarak kimi Meclis’te görmek istediklerine dair görüşleri alındı. Altınpark ANFA Salonu'nda düzenlenen temayül yoklamasına STK ve dernekler büyük ilgi gösterdi. Temayülde Ankara 1. bölgede ilk sırayı bin 670 oyla Osman Gökçek alırken, 2. bölgede 1. sırada bin 680 oyla Adem Ceylan yer aldı.

Bölgelere göre sıralamalar şu şekilde: "Ankara 1. bölgede bin 670 oyla Osman Gökçek, 975 oyla Ercan Kınacı, 758 oyla Hayri Çağır, Ankara 2. bölgede ise bin 680 oyla Adem Ceylan, bin 230 oyla Ayhan Yılmaz, 620 oyla Selim Cerrah."

ARINÇ'DAN TWİTTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA

Arınç, basında "Saray'ın Şifresi" başlığı ile yer alan haberin doğru olmadığını bildirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bugün Hürriyet Gazetesinde"Saray'ın Şifresi" başlığı ile yer alan haberin doğru olmadığını bildirdi.
   
Arınç twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün Hürriyet Gazetesinde 'Saray'ın Şifresi' başlığı ile yer alan "Benim bu partide hatırım varsa.."diye devam eden internet sayfalarında iktibas edilen haber doğru değildir. Yalandır. Fitne çıkarmaya yöneliktir. Kesinlikle reddederim." dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)