BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringArena Faktoring'den büyük başarı----

Arena Faktoring'den büyük başarı

Arena Faktoring'den büyük başarı
27 Mayıs 2014 - 10:16 www.finansgundem.com

Arena Faktoring Genel Müdürü Ahmet Peçen, son bir yılda müşteri sayısında iki kat artış gözlendiğini belirti

Hitay Yatırım Holding şirketlerinden Arena Faktoring'in son dönemdeki performansına ilişkin bilgi veren ve sektörü değerlendiren Genel Müdür Ahmet Peçen, son bir yıl içinde müşteri sayısında kaydettikleri iki kattan fazla artışın mutluluk verici olduğunu söyledi. Tüm sektörlerde olduğu gibi, faktoring sektörü için de 2014'ün çok hızlı başlamadığına değinen Peçen, buna karşın yılı yüzde 100 büyüme ile tamamlama hedeflerinde bir değişiklik olmadığına dikkat çekti.

Hitay Yatırım Holding şirketlerinden Arena Faktoring'in Genel Müdürü Ahmet Peçen, yılın ilk aylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beş aylık dönemin tüm sektörlerde olduğu gibi faktoring sektörü için de çok hareketli geçmediğini söyleyen Peçen, buna karşın Arena Faktoring olarak son bir yıl içinde müşteri sayılarının iki kattan fazla artmasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi piyasalarda belirsizliğe yol açabilecek konular nedeniyle 2014'ün finans sektörü için zor bir yıl olacağını kaydeden Peçen, "Ancak bu durum faktoring sektöründeki oyuncuların büyümelerinin de düşük olacağı anlamına gelmiyor. Sektördeki bazı şirketler, birbirlerinden alacakları pay sayesinde sektörün çok üzerinde büyüme gerçekleştirebilirler. Örneğin, bizim sektördeki büyüme beklentimiz çok yüksek olmamasına rağmen, şirket olarak bu yıl için belirlediğimiz büyüme hedefimiz, geçen yıla göre yüzde 100'e yakın. Nisan ayında kaydettiğimiz yüzde 11'lik büyüme de yıl sonunda bu hedefimize ulaşacağımıza ilişkin inancımızı pekiştiriyor. Satış kadromuzu nitelikli çalışma arkadaşları ile genişletmeye ve güçlendirmeye devam ederken, hedeflerimizi de gerçekleştireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Şirketler özelinde farklılık gösterse de faktoring sektörünün geçtiğimiz yıl ortalamada yüzde 13 öz kaynak kârlılığı gerçekleştirdiğine değinen Peçen, bu yıl da benzer bir oranın beklendiğini söyledi. Peçen, kur riski taşımayan sektörün gösterge faiz oranlarını yakından takip ettiğini ve faizlerin öngörülebilir olmasının sektörün kârlılığını doğrudan etkileyeceğini de hatırlattı.

FKB sektörü büyütecek

Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) kurulması ile birlikte faktoring sektörünün çok daha güçlü bir çatının parçası haline geldiğini söyleyen Ahmet Peçen, "Bu durumun yeni fırsatları da beraberinde getireceğini düşünüyorum. FKB'nin faaliyetlerine hız vermesinin de yardımı ile sektördeki müşteri sayısı artacaktır. Bugüne kadar vadeli alacaklarının finansmanında faktoring ürününü kullanmamış olan ticari işletmelerin de bu ürünün avantajının farkına vararak sektöre müşteri olmasını bekliyorum" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)