BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinArda'ya ortak geldi----

Arda'ya ortak geldi

Arda'ya ortak geldi
02 Eylül 2013 - 14:24 www.finansgundem.com

Arda Turan'ın da ortakları arasında olduğu Lidyana.com'a Ruslardan sonra şimdi de Almanlar ortak oldu

Geçtiğimiz yıl iş dünyasının önemli isimlerinin ortaklığı ile kurulan ve sezon ürünleri satan siteler arasında hızla üst sıralara yükselen Lidyana.com, ikinci yabancı yatırımını da almış oldu.
Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Hakan Baş, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Alman Burda ile karşılıklı olarak imzaların atıldığını ve anlaşma sağlandığını söyledi.  Yüzde 22'lik hisse karşılığında 12 milyon liraya anlaştıklarını belirten Baş, şunları söyledi:
"Şirkette Rus şirket Ru-Net'in de yüzde 15.6 payı bulunuyor. Geriye kalan hissedarlar yine kurucu ortaklarımız. Bundan sonraki dönemde de hızlı bir şekilde büyümeye devam etmek istiyoruz. Amacımız önce Türkiye'de kendi kategorimizde liderliğimizi perçinlemek, arkasından da global pazara açılmak. Çünkü henüz sezon ürünleri kategorisinde dünyaya açılabilmiş bir Türk firması yok. Bu açılma döneminde, eğer gerekirse yeni bir ortaklık daha düşünebiliriz. Ancak 2015'ten önce herhangi bir yeni yatırım almayacağız."
Son dönemde gerek Gezi olayları gerekse de yaz dönemi ve Ramazan ayı nedeniyle e-ticaret sektörünün biraz zorlu bir dönemden geçtiğini hatırlatan Baş, "Ancak biz çok fazla etkilenmedik. Burda ile görüşmelerimiz Mart ayında başlamıştı. Bugüne kadar da performansımızda önemli bir değişim olmadı ve anlaşmayı imzaladık" dedi.
Lidyana.com, Haziran 2012'de de Rus arama motoru Yandex’in de yatırımcısı olan Ru-Net’ten 6 milyon TL yatırım almıştı.
ÖNEMLİ İSİMLER ORTAK
Şirketin diğer ortakları arasında futbolcu Arda Turan, Markafoni’nin kurucuları Sina Afra, Tolga Tatari ve Ahmet Sarı, Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın gibi isimlerinin yanı sıra Ulusoy Holding Yönetim Kurulu üyesi Saffet Ulusoy, Avantgarde Collection'dan İsmet Öztanık, Raiffeisen Investment’ın Türkiye ekibinden Gökçe Kabatepe, Aydın Özol ve Oytun Özer bulunuyor.
En büyük üç hissedar ise sırasıyla Hakan Baş, Alman Burda Grubu ve Rus Ru-net.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)