BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporArda imzayı atıyor----

Arda imzayı atıyor

Arda imzayı atıyor
13 Eylül 2013 - 07:08 www.finansgundem.com

Milli yıldız, Andorra ve Romanya maçlarında Xavi’yi bile kıskandıracak bir pas yüzdesine ulaştı

A Milli Takımımız’ın en büyük kozlarından Arda Turan yakaladığı form grafiğini istatistiklere de yansıttı.
Andorra ve Romanya maçlarında ay-yıldızlı ekibi adeta orkestra şefi gibi yöneten Arda, kullandığı 64 pasta tam 57 isabet sağladı. İki maçta da sahanın en başarılı ismi olarak öne çıkan milli oyuncu yüzde 94’lük pas başarısı sağladı.
26 yaşındaki Arda, Andorra’yı 5-0 yendiğimiz karşılaşmada bir gol atmış, Burak Yılmaz’ın gol pozisyonunu da hazırlamıştı. Tecrübeli oyuncunun bu görüntüsü sadece Milli Takım’la sınırlı değil. Atletico Madrid formasıyla sezona çok iyi bir giriş yapan Arda Turan, Barcelona ile oynadıkları 1-1 biten İspanya Kral Kupası ilk maçında asist yapmıştı.
La Liga’nın ilk 3 haftasında başarısını sürdüren milli futbolcu yüzde 79’luk pas isabet oranı yakaladı. Vallecano önünde 1 gol,  2 asist üreten Arda, 64 isabetli pas yaptı. Başarılı futbolcu, La Liga’nın deplasman karnesine göre de yüzde 85’le ligin en iyisi durumunda bulunuyor.
ATLETİCO İLE 2017’YE UZATIYOR
Arda Turan, Atletico Madrid’le 2015’e kadar olan sözleşmesini gelecek hafta 2 yıl daha uzatacak. Milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut önümüzdeki hafta İspanya’ya giderek, kırmızı-beyazlı kulüple görüşeceğini söyledi. Bulut, “İmza önümüzdeki hafta olacak” dedi.
Arda’nın yıllık ücretinin 2,5 milyon eurodan, 3,5 milyon euroya çıkarılacağı ifade edildi.
Bu arada Atletico Madrid’in, performansından çok memnun olduğu milli futbolcunun sözleşmesinde bulunan 24 milyon euroluk serbest kalma bedelini 35-40 milyon euroya çıkarmaya çalıştığı bildirildi. Menajer Ahmet Bulut’un ise 24 milyon euroluk rakamın değişmemesi için çaba harcadığı ifade edildi.
13 golü var
Arda, milli formayla 65 maçta 13 kez ağları havalandırdı. Yıldız futbolcu, 2011 yılında 12 milyon euroya transfer olduğu Atletico Madrid’de ise 64 maçta 11 gol attı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)