BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArchegos skandalında hasar tespitine başlandı----

Archegos skandalında hasar tespitine başlandı

Archegos skandalında hasar tespitine başlandı
22 Nisan 2021 - 12:08 www.finansgundem.com

Credit Suisse 2021 ikinci çeyrek zarar beklentisi, Archegos Capital batışından kaynaklı 600 milyon frank (654 milyon dolar) olması bekliyor.

İsviçreli Credit Suisse ilk çeyrekte 252 milyon frank ile tahminlerin altında zarar açıkladı. Banka, geçen yıl aynı dönemde 1.31 milyar frank net kâr açıklamıştı.

Banka, ABD’li hedge fon Archegos Capital’in batmasından kaynaklı olarak yılın ikinci çeyreğinde 654 milyon dolar zarar bekliyor.

Credit Suisse, Archegos Capital ve İngiliz finans şirketi Greensill Capital‘in batması nedeniyle yıla kötü başladı. JP Morgan analistleri her iki olayın bankaya 8,7 milyar dolarlık maliyeti olacağını öngördü.

Banka, Archegos‘ta aldığı pozisyonları kapatmak için geçen hafta 2 milyar doların üzerinde hisse satışı yaparken, burayla ilişkili pozisyonlarının yüzde 97’sini kapattığını açıkladı. Şirketin risk yönetimi biriminin başındaki Lara Warner ve yatırım bankacılığı birimi Başkanı Brian Chin kayıpların ardından görevlerinden ayrıldı.

Banka yaşanan bu krizlerin ardından sermaye artırımına gideceğini duyurdu.

Archegos fiyaskosunun faturası belli oldu

Morgan Stanley bilançosunda Archegos sarsıntısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)