BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinArazisinde bulduğu fosile adı verildi----

Arazisinde bulduğu fosile adı verildi

Arazisinde bulduğu fosile adı verildi
17 Nisan 2021 - 21:15 www.finansgundem.com

Nesli tükenmiş köpek balığı fosilinin bulunduğu arazi sahibi 300 milyon yıllık hayvanın adına ilham oldu

ABD'nin New Mexico eyaletinde, 7 yıl önce keşfedilen 300 milyon yıllık bir fosilin dişleri, nesli tükenmiş bir köpek balığı türüne ait olabileceğinin izlerini taşıyordu. 2013'te Albuquerque kentinde gün yüzüne çıkan köpek balığının türüne yeni bir isim verildi: Dracopristis hoffmanorum (Hoffman'ın Ejderha Köpek Balığı).

Fosili keşfeden araştırmacı John-Paul Hodnett köpek balığına isim ararken, fosilin bulduğu arazinin sahibi Hoffman ailesinden ve ejderhayı andıran çene yapısı ile yüzgecinden ilham aldı. Hayvana ilk rastlanıldığınıda geçici olarak "Godzilla" lakabı verilmişti.

Hodnett ve ekip arkadaşlarının 7 yıllık çalışmasını kapsayan ve yeni bir adla tanımlama yapılan hayvanın daha önce bilinmeyen bir türe ait olduğunu yazan makalesi, 'New Mexico Museum of Natural History & Science' adlı bilim dergisinde yayınlandı.

Hodnett'in aktardıklarına göre 300 milyon yıllık fosilin bulunduğu Manzano Dağlarındaki arazi, benzer hayvan kalıntılarıyla dolu ve bölgedeki maden ocaklarının kazı çalışmaları sayesinde bu fosillere ulaşmak da oldukça kolay.

Hoffman'ın Ejderha Köpek Balığı'nın bugüne kadar keşfedilen benzer fosiller arasında bütüne en yakın yapıya sahip olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)