BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAraştırma: Yeni Kovid dalgası yolda olabilir----

Araştırma: Yeni Kovid dalgası yolda olabilir

Araştırma: Yeni Kovid dalgası yolda olabilir
01 Mayıs 2022 - 12:40 www.finansgundem.com

Güney Afrika’da yapılan bir araştırmanın sonucu, Kovid-19 salgını tehdidinin henüz bitmediğini ortaya çıkardı.

Bilim insanları Omikron'un BA.4 ve BA.5 isimli alt varyantlarının antikorları alt etmeyi başardığını duyurdu. Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada koronayı geçirenlerin kan değerleri incelendi. Bilim insanları daha çok korona virüs geçirenlerin Omikron'un BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı antikor sağlamadığını saptadı.

Kan değerlerini inceleyen uzmanlar, Kovid'i atlatmayı başaranların antikor üretme seviyelerinin 8 kat düştüğünü bildirdi. Aşı olanların yeni virüse karşı antikor seviyelerinin de 3 kat düştüğü ortaya çıktı. Bilim insanları korona virüsü atlatan hastaların yine de gardını indirmemesi gerektiğini söyledi.

Bilim insanları, orijinal Omikron varyantını atlatmış 24 kişi, 8 Pfizer/BioNTech aşısı olan ve 7 de Johnson & Johnson aşısı olmuş insanlardan kan örneği aldı.

'BA.4 ve BA.5 YENİ BİR SALGIN YARATABİLİR'

Henüz hakemli bir dergide yayınlanmayan araştırmayı yapan uzmanlar, “Omikron’un BA.4 ve BA.5 varyantlarına karşı antikor seviyeleri çok düşük, özellikle aşı olmayan grubun semptom gösteren hastalığa karşı korunma ihtimali çok düşük” açıklamasını yaptı. Bilim insanları, “BA.4 ve BA.5’in potansiyel olarak yeni bir salgın dalgası yaratması ihtimali bulunuyor” dedi.

Paylaşılan sonuçlar, Omikron'un ilk görüldüğü Güney Afrika’da vaka sayılarının tekrar artmasıyla aynı zamanda geldi. Cumartesi günü ülkede 6527 insanda virüs tespit edilmişti. Mart ayının sonunda ise ülkede 581 vaka vardı.

Kovid ile gizemli virüs arasında bağ yok

AB: Korona virüse yakalanan nüfus yüzde 80 civarında

Korona atlatanlara uyarı: Son günlerde görülen bu belirtiye dikkat!

Bilim Kurulu Üyesi'nden flaş 'korona aşısı' açıklaması!

Fauci: Pandemi sona eriyor

Pandemide sona doğru! Endemi ile farkı ne?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)