BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraştırma: Pfizer aşısı ölümleri yüzde 80 oranında azalttı----

Araştırma: Pfizer aşısı ölümleri yüzde 80 oranında azalttı

Araştırma: Pfizer aşısı ölümleri yüzde 80 oranında azalttı
28 Mayıs 2021 - 17:34 www.finansgundem.com

Uruguay'da yayınlanan bir araştırmanın ön sonuçlarına göre, Kovid-19’a karşı geliştirilen Çin’in CoronaVac aşısı ölüm oranını % 97 azaltırken, Amerikan Pfizer aşısının etkinliğinin ise % 80 olduğu belirtildi

AFP'nin haberine göre, Uruguay Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma, ikinci doz aşının ardından 14 gün sonra koronavirüs kaynaklı ölüm sayısındaki azalmanın CoronaVac için % 97, Pfizer için % 80 olduğunu gösterdi.

Bu çalışmaya göre, 25 Mayıs'ta CoronaVac aşısı olan toplam 712 bin 716 kişiden 5 bin 360'ının Kovid-19’a yakalandığı, bunlardan 19'unun yoğun bakıma alındığı, 6'sının ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Çalışma ayrıca, aynı tarihte Pfizer aşısı olan toplam 149 bin 329 kişiden 691'inin Kovid-19’a yakalandığı, bunlardan sadece bir kişinin yoğun bakıma alındığı, 8'inin hayatını kaybettiği ve bu insanların hepsinin 80'li yaşlarda olduğu aktarıldı.

Sonuç olarak, CoronaVac aşısı ile korona virüse yakalananların oranının % 57, Pfizer'ın ise % 75 olduğu aktarıldı.

Çalışma, yoğun bakıma alınanlarda CoronaVac'ın % 95 ve Pfizer için % 99 etkisinin olduğunu gösterdi.

Çalışmanın, insanların yaşı, katılımcıların hastalıkları, sağlık çalışanları ve en savunmasız grupları hesaba katmadığı için dikkatle yorumlanması gerektiği belirtildi.

Nüfusu 3,5 milyon olan Uruguay, herhangi bir kapanma kararı almadan etkinliklerinin büyük bir kısmını sürdürmeye devam etti. Başkan Luis Lacalle Pou hükümeti,1 Mart'tan bu yana istikrarlı bir şekilde ilerleyen aşılama kampanyasında şimdiye kadar, nüfusun % 47'sinin ilk doz aşı aldığını, ikinci dozun ise % 28'ine uygulandığını açıkladı.

Yerli aşıda Faz-2 çalışmasında tüm hastalarda antikor oluştu

 

Araştırma: Hafif Kovid-19'dan sonra bir ömür boyu antikor üretilebilir

 

İngiltere'den Johnson and Johnson aşısına onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)