BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAraştırma: Kovid-19 çocuklarda tip 1 diyabete neden olabiliyor----

Araştırma: Kovid-19 çocuklarda tip 1 diyabete neden olabiliyor

Araştırma: Kovid-19 çocuklarda tip 1 diyabete neden olabiliyor
26 Eylül 2022 - 08:12 www.finansgundem.com

ABD’de bulunan Case Western Reserve Tıp Fakültesi’nde görevli araştırmacılar Pamela Davis ve Curtis Garvin, Kovid'in çocuklarda tip 1 diyabete yol açabileceğini açıkladı.

ABD’de yapılan araştırmayı yürüten Pamela Davis, “Tip 1 diyabet bir otoimmün hastalığı olarak biliniyor. Bu da genelde bedenin bağışıklık sisteminin insülin üreten hücrelere saldırmasıyla meydana gelir ve bunun sonucunda da insülin üretimi durarak hastalık oluşur. Kovid-19’un da otoimmün hastalığı olduğuna dair bulgular giderek artıyor” açıklamasını yaptı.

HASTALANDIKTAN 6 AY SONRA...

JAMA Network Open’da yayınlanan araştırmada, 1 milyondan fazla genç hastanın verileri ve sağlık durumları incelendi. 18 yaşından küçük hastaların sağlık verilerini inceleyen bilim insanları korona ile tip 1 diyabet arasında bağlantı kurulduğunu da kaydetti. Bilim insanları, “Araştırmalar sonucunda Kovid-19 bulaşan gençlerde hastalandıktan 6 ay sonra tip 1 diyabet oluştuğu ortaya çıktı. Tip 1 diyabete yatkın olan aileler Kovid-19 sonrasında çocuklarına dikkat etmeli ve sağlık durumlarını kontrol etmeliler” ifadelerini kullandı.

HASTALIKLAR CİDDİ ORANDA ARTABİLİR

Henüz Kovid'in tip 1 diyabeti tetikleyip tetiklemediği bilinmezken, 18 yaşın altındaki gençlerin yüzde 72’sinin korona virüsten sonra kronik rahatsızlıkları oluştuğu gözlendi. Araştırmayı değerlendiren Davis, “Tip 1 diyabet riski yüksek olan aileler özellikle Kovid-19 sonrasında çocuklarının sağlık durumunu yakından takip etmeli. Özellikle Omikron çocuklar arasında da hızla yayılırken, gelecek aylarda ya da yıllarda hastalıkların ciddi bir şekilde artması olası” diye konuştu.

Kovid-19 geçirenlerin uzun süreli beyin hasarı riski daha fazla

 

Prof. Dr. Turan: Kovid'de yeni bir varyant söz konusu değil

 

DSÖ: Yakın bir zamanda Kovid-19 bitebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)