BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAraştırma: Korona, kişilerin iş performansını düşürebilir----

Araştırma: Korona, kişilerin iş performansını düşürebilir

Araştırma: Korona, kişilerin iş performansını düşürebilir
08 Haziran 2022 - 15:21 www.finansgundem.com

Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, korona virüse yakalanmış bireylerin iş yerinde çok daha fazla bilişsel başarısızlık bildirdiğini ispatladı.

EurekAlert sitesinin haberine göre,

Waterloo Üniversitesi'nin Psikoloji Departmanı Profesörü James Beck ve öğrencisi Arden Flow tarafından yürütülen çalışmada, virüse yakalanmış ve yakalanmamış 94 tam zamanlı çalışandan veri toplandı. Her iki grubun da temel demografik özellikler açısından uyumlu olduğu ifade edildi.

Daha fazla zorluk yaşıyorlar

Beck, "Kovid-19 hayatımızın bir parçası olmaya en azından öngörülebilir gelecek için devam edecek. Kovid-19'a yakalanan insanların iyileşip işe dönmesi artık yaygın bir durum. Çalışmamızda bu kişiler, Kovid-19'a yakalanmamış kişilere oranla daha fazla zorluk yaşadıklarını bildirdi" ifadelerini kullandı.

Detayları Scientific Reports dergisinde yayımlanan araştırmada, iki grubun karşılaştırıldığını söyleyen Beck, "Kovid-19'a yakalananlardan oluşan grup, hastalığı hiç geçirmeyen gruba kıyasla, iş yerinde hafıza, dikkat ve eylemle ilgili sorunlar olarak tanımlanan bilişsel başarısızlıkları daha fazla bildirdi" dedi.

Çalışma hayatına etkisi

Beck, korona virüse yakalanan bireylerin iyileştikten sonra iş yerinde hastalık öncesi performans seviyelerine dönmekte zorluk yaşayabileceğini; iş yükünü azaltmak, teslim tarihini uzatmak ve esnek çalışma saati gibi düzenlemelerle bunun üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Hindistan'da Kovid vakaları 3 ayın zirvesinde

Alman Dışişleri Bakanı Baerbock Kovid'e yakalandı

Her ilçe incelendi: Hava kirliliği Kovid ölümlerini artırıyor mu?

Kovid vakalarında ABD ve Çin başı çekiyor

Finlandiya Başbakanı koronaya yakalandı

ABD'de 82,1 milyon doz korona virüs aşısı çöp oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)