BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAraştırma: Günde 8 saat oturmak kalp krizi riskini artıyor----

Araştırma: Günde 8 saat oturmak kalp krizi riskini artıyor

Araştırma: Günde 8 saat oturmak kalp krizi riskini artıyor
16 Haziran 2022 - 11:18 www.finansgundem.com

Çinli bilim insanları uzun saatler boyunca oturmanın zararlarını ortaya çıkaran bir araştırma yaptı. 21 ülkeden 100 bin insanla yapılan araştırmada, günde 8 saatten fazla oturanların kalp krizi geçirme riskinin çok daha yüksek olduğu belirlendi.

Çinli bilim insanları, günde 8 saatten fazla oturmanın kalp rahatsızlığı riskini yüzde 50 artırdığını ispatladı. Endişe verici sonuçların çıktığı araştırmada, kalp krizi geçirme ihtimalinin ise yüzde 20 olduğu ifade edildi.

Uzmanlar egzersiz yapmanın ve zaman zaman sandalyeden kalkmanın riski azaltacağını açıkladı. Araştırmacılar, 09-17 mesaisi yapan ve öğle yemeğine çıkmayarak masasında yiyenleri uyardı.

Araştırmada 8 saatten fazla oturduğu yerden kalkmayanların, günde 4 saatten fazla oturanlara göre kalp yetersizliği yaşama oranının ise yüzde 49 daha fazla olduğu belirtildi.

Çin Tıp Bilimleri  Akademisi ve Peking Birlik Tıp Fakültesi’nde görevli bilim insanları, 21 ülkeden 105.677 insana bazı sorular sordu. Yaş ortalamasının 50 olduğu anket çalışmasında çalışanları kaç saat oturduğu ve kalp sağlığı sorunları mercek altına alındı. Sonuçları JAMA Cardiology isimli tıp dergisinde yayınlayan bilim insanları, uzun saatler boyunca oturmanın insan sağlığına zarar verdiğini söyledi.(Sözcü)

En büyük 3. tetikleyici: Kalp krizi riskini artırıyor!

Uykusuzluk kalp krizi riskini artırıyor

Uzman isimden kalp krizi riskini azaltacak tavsiyeler!

Sigarayı bırakanların kalp krizi riski yüzde 50 düşüyor

Göz taramasıyla kalp krizi riski tahmin edilecek

Bu belirtiler varsa dikkat! Kalp krizinin habercisi olabilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)