BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAraştırma: Dünya ısındıkça ABD'deki kasırgaları kuvvetlenebilir----

Araştırma: Dünya ısındıkça ABD'deki kasırgaları kuvvetlenebilir

Araştırma: Dünya ısındıkça ABD'deki kasırgaları kuvvetlenebilir
14 Aralık 2021 - 16:42 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, küresel iklim değişikliği nedeniyle Dünya’nın ısınmasıyla ülkedeki kış kasırgalarının daha güçlü hale gelebileceği belirtildi.

"Phys" internet sitesinde yer alan haberde, Amerikan Jeofizik Birliği Konferansı’nda sonuçları paylaşılan araştırma, karbondioksit oranının artmaya devam etmesi durumunda, ABD eyaletlerinde ciddi yıkım ve can kayıplarına neden olan kış kasırgalarının, bu yüzyılın sonunda 9 kat daha güçlü hale gelebileceğini ortaya koydu.

ABD’nin Kentucky eyaletindeki Mayfield şehrini vuran kasırgadan önce kaleme alınan araştırma, küresel ısınmayla birlikte iklim değişikliklerinin sonuçlarının görülmeye başlandığı son dönemlerde kasırgaların sıklığına değil, yıkıcı gücüne odaklandı.

Çalışmanın yazarı Illinois Üniversitesi Atmosfer Bilimleri Başkanı Jeff Trapp, gelecekte, mevcut iklim şartlarında daha önce deneyimlenmeyen çok güçlü doğa olaylarının yaşanma potansiyeli olduğunu ifade etti.

Trapp, araştırmasında, kış fırtınalarının niteliğine dair radikal değişikleri tespit ederken sıcaklık artışıyla beraber rüzgar hızı, dönüşü ve yol uzunluğunu dahil ettiği bir formül kullandığında rüzgar hızının yaklaşık yüzde 14, gücünün ise 9 kat arttığı sonucuna ulaştı.

Küresel araştırma: Maske takmak Kovid-19’a yakalanma riskini yüzde 53 azaltıyor

 

Çarpıcı araştırma: Havada koronanın RNA'sı bulundu!

 

Yeni araştırma isyana işaret etti: Mars Kolonileri, Dünya’ya karşı ayaklanabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)