BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAraplara Boğaz diye nereyi sattılar----

Araplara Boğaz diye nereyi sattılar

Araplara Boğaz diye nereyi sattılar
14 Eylül 2013 - 08:51 www.finansgundem.com

Kuveyt'in Türkiye fuarını iptal etmesinin ardında, bazı Türk firmalarının dolandırıcılığının yattığı öne sürüldü

Kuveyt hükümetinin, Türkiye’nin önümüzdeki hafta düzenleyeceği fuarı, vatandaşlarının mağdur edildiği gerekçesiyle iptal etmesinin ardından ilginç gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, geçtiğimiz mayıs ayında Kuveyt’te düzenlenen bir fuara katıldıklarını belirterek, “Burada maalesef bazı Türk inşaat firmalarının Esenyurt’taki projeleri Araplara Boğaz’da diye pazarladıklarına şahit olduk” dedi.
Serdar İnan, bu şekilde Kuveytli yatırımcıların yanıltıldığını ve mağdur edildiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
“Kuveyt’teki fuarda 25 Türk firması vardı. 15 firma ise çok bilinir değildi. Bu fuarda merkezde, denize yakın diye Beylikdüzü’ndeki, Esenyurt’taki konutlar pazarlandı. Bunların olmaması gerek. Bir de çantacıların ortadan kalkması şart” diye konuştu.  
Serdar İnan, sorunun sadece Kuveytli yatırımcılarla ilgili olmadığını, Türkiye’den gayrimenkul alan tüm yabancı yatırımcıları ilgilendirdiğini belirterek, yabancı yatırımcıların mağdur edilmesini engellemek ve bunlara yön göstermek için tanıtım ofisinin kurulabileceğini söyledi. 
DİĞERLERİ DE KAÇAR
Serdar İnan, Kuveytli yatırımcıların Körfez’de gayrimenkulün ilk ticaretini yapan ülkelerden biri olduğuna işaret ederek, “Kuveytliler gayrimenkul ticareti yapmasını çok iyi bilir, Arapların tüccarı bunlar. Kuveytlilerin Suudiler ve Dubaililerle de ciddi ortaklıkları var. Bunları kaybedersek diğer yatırımcılar da kaçar” uyarısını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)