BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraplar ‘saklı cennet’te arazi aldı----

Araplar ‘saklı cennet’te arazi aldı

Araplar ‘saklı cennet’te arazi aldı
06 Ekim 2014 - 22:30 www.finansgundem.com

Dünya güzeli Samsun Ayvacık’ta 40 dönüm arazi alan Araplar tatil köyü kuracak

Coğrafi özellikleri bakımından Uzungöl'e benzeyen Samsun'un Ayvacık ilçesinde, Suudi Arabistan'dan gelen bir heyetin 40 dönüm arazi satın aldığı, ilçeye hakim bir tepeden alınan arsa üzerine tatil köyü kurulacak. Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) Başkanı Hasan Çelik yaptığı açıklamada, Ayvacık'a "saklı cennet" denildiğini belirtti. İlçedeki birçok şelalenin de bu ismi aldığını anlatan Çelik, "İlçedeki şelaleler, 'saklı cennet şelaleleri' olarak adlandırılıyor. Bu şelaleleri bilenler yok. Buranın tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Ayvacık'ın turistler tarafından ziyaret edilmesini, buranın cennet gibi yerlerinin herkes tarafından görülmesini istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz" dedi.
 
“Araplar bu cenneti keşfettiler" diyen Çelik, Samsunlu olup Ayvacık'ı bilmeyen çok sayıda kişi bulunduğunu dile getirdi. Çelik, şunları kaydetti: "Araplar, Suudi Arabistan'dan burayı öğrenip, Ayvacık'a hakim bir tepeden 40 dönüm yer alıp buraya bir tatil köyü kurmayı planlıyor. Yeri aldılar, şimdi izin işlemlerini halledip buraya tatil köyü kuracaklar. Araplar burayı tercih ediyorlar çünkü buranın yeşilliği, doğası, şelaleleri, havası çok güzel, onlar için de tercih edilebilir bir yer. Uzungöl, Ayder gibi buranın da daha fazla tercih edilme sebebi doğamız. Doğanın saflığı ve buranın el değmemiş olması. Bakir bir yer. Yatırımcıları buraya bekliyoruz. Burada çok güzel yatırım yapılabilecek yer var. Geçenlerde Fransızlar geldi. Onlarla görüştük. Buranın tanıtılması için turizm projeleri hazırlıyoruz. Araplar daha fazla yer almak için çalışmalarını sürdürüyor."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aferin07 Ekim 2014 09:40

    afern sayın yöneticilerimiz. iyi gidiyorsunuz(!). her yeri satalım araplara. en değerli ve doğal arazilerimizi bile.