BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap Parlamenterler Birliği'nden BMGK'da reform çağrısı----

Arap Parlamenterler Birliği'nden BMGK'da reform çağrısı

Arap Parlamenterler Birliği'nden BMGK'da reform çağrısı
27 Aralık 2017 - 01:24 www.finansgundem.com

Arap Parlamenterler Birliği'nden, "Bizler Arap halkları olarak BMGK'de reform bekliyoruz. Bir devlet, uluslararası iradeyi hiçe sayamaz ve bir devletin çıkarları için uluslararası iradeyi ezemez" açıklaması yapıldı

Arap Parlamenterler Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan Kudüs tasarısını kabul ederek "doğru ve hakkın" tarafında durduğunu belirtti.

Birlikten yapılan açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına karşılık BM'nin "doğru ve hakkın" yanında yer aldığı kaydedilerek, "Bu, Kudüs ve Filistin davası için zafer niteliğinde tarihi, demokratik değerlerin vücuda geldiği bir karardır." ifadeleri kullanıldı.

ABD'nin tasarıya destek verecek ülkelere yardımların kesileceği yönündeki tehditlerinin işe yaramadığına dikkat çekilen açıklamada, "Bizler Arap halkları olarak BM Güvenlik Konseyi'nde reform bekliyoruz. Bir devlet, uluslararası iradeyi hiçe sayamaz ve bir devletin çıkarları için uluslararası iradeyi ezemez." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Kudüs'ün tarihi ve kutsal mekânları ile İsrail'in kontrolü altında bulunamayacağı, bu durumun uluslararası hukuka ve kararlara aykırı olduğu vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'nda Kudüs tasarısına destek verecek ülkeleri "maddi yardımları kesmekle" tehdit etmişti.

Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, geçen hafta BM Genel Kurulu'nda ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edilmişti. Oylamada 35 ülke ise çekimser kalmıştı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)