BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap koalisyonundan Yemen'de 4 kente hava saldırısı----

Arap koalisyonundan Yemen'de 4 kente hava saldırısı

Arap koalisyonundan Yemen'de 4 kente hava saldırısı
18 Kasım 2021 - 06:15 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'ın başı çektiği Arap koalisyon güçleri, Yemen'in 4 ayrı kentinde askeri hedeflere geniş çaplı hava operasyonları düzenlendiğini duyurdu.

Arap koalisyon güçleri, balistik füze ve insansız hava araçları tehdidine karşı meşru askeri hedeflere geniş çaplı operasyonlar düzenlediklerini açıkladı.

Sana, Zemar, Sade, Cevf olmak üzere 4 ayrı kente düzenlenen hava operasyonlarında, balistik füze, insansız hava aracı ve iletişim sistemlerinin bulunduğu depo ve atölyelerin vurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "saldırganca operasyonlara karışmış olan İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullah uzmanlarının bulunduğu gizli mekanların da hedef alındığı" ifade edildi.

Yemen hükümeti: Husiler Hudeyde'de geniş çaplı intikam uyguluyor

Yemen hükümeti, Husileri, Hudeyde kentinde ele geçirdikleri bölgelerde insanlara intikam operasyonları uygulamakla suçladı

Yemen resmi haber ajansı Saba'ya göre, İnsan Hakları ve Hukuki İşler Bakanlığından yapılan açıklamada, Hudeyde kentinde ortak güçlerin çekildiği bölgelerde insanlara karşı Husi milislerin geniş çaplı bir intikam operasyonu uyguladığı kaydedildi.

Söz konusu intikam operasyonlarında "öldürme, sürükleme, cesetlerin üzerine işkence, idam, işkence" gibi uygulamalar yapıldığı belirtilen açıklamada, herhangi bir askeri eyleme katılmamış olan sivillere karşı yapılan işkencelerin de belgelendiği vurgulandı.

Açıklamada, uluslararası topluma Husilerin bir terör örgütü olarak sınıflandırılması ve tüm insan hakları örgütlerine söz konusu uygulamaların durdurulması ve savaştan kaçanlar için insani yardımlarda bulunulması çağrısı yapıldı.

Yemen'den ABD ve dünyaya Husilerin yeniden terör listesine alınması çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)