BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap dünyasında bir ilk----

Arap dünyasında bir ilk

Arap dünyasında bir ilk
01 Ağustos 2020 - 15:38 www.finansgundem.com

BAE’den Arap dünyasında bir ilk: Nükleer reaktörü başarılı bir şekilde faaliyete geçti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Baraka isimli barışçıl nükleer enerji santralinin başarılı bir şekilde faaliyete geçtiğini duyurdu. Santral, Arap dünyasında bir ilk olma özelliğine sahip.

BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Bugün BAE'nin Arap dünyasındaki ilk barışçıl nükleer reaktörünün Abu Dabi'deki Baraka istasyonunda başarıyla faaliyete geçtiğini duyuruyoruz. Çalışma ekipleri nükleer yakıtı yüklemeyi, kapsamlı testleri yapmayı ve faaliyete geçirme işlemini başarıyla tamamladı” diye yazdı.

Büyük enerji rezervlerine sahip olan BAE, güneş enerjisi de dahil alternatif enerji kaynaklarına büyük yatırımlar yapıyor.

BAE’nin Baraka Nükleer Enerji Santrali’nin açılışını 2017’de yapması bekleniyordu. Ancak açılış birkaç kez ertelendi.

Baraka Nükleer Enerji Santrali Abu Dabi’nin kuzeyinde yer alıyor. Güney Koreli Kepco firmasının öncülüğündeki konsorsiyum tarafından inşa edildi. Proje 24,4 milyar dolara mal oldu.

BAE nükleer sektörünü düzenlemekten sorumlu düzenleyici otorite olan Federal Nükleer Denetleme Kurumu (FNR) 17 Şubat’ta Baraka Nükleer Enerji Santrali çalışma iznini çıkardığını açıklamıştı.

Baraka Nükleer Enerji Santrali’nin ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini sağlaması hedefleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)