BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap Birliği’ne ticari markaj----

Arap Birliği’ne ticari markaj

Arap Birliği’ne ticari markaj
10 Mart 2019 - 08:14 www.finansgundem.com

MÜSİAD geçtiğimiz yılki Afrika açılımına ek, 2019’da Asya Pasifik ve Arap coğrafyasında yoğun iş ve yatırım faaliyeti sürdürecek.

Türkiye'de 87 şubesi, yurt dışında 93 ülkede 223 farklı irtibat noktası bulunan MÜSİAD, iş insanlarının yatırım ve ticaret kabiliyetlerini arttırmaya yönelik açılımlarına devam ediyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye'nin savunma sanayii, makine, gayrimenkul, gıda, tekstil, demir-çelik, bilişim ve yazılım altyapısı gibi birçok alanda dünya ile yarışır hale geldiğini belirterek, "Bu alanlardaki kabiliyetlerimizi Arap ülkelerine yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

ASYA PASİFİK BÖLGESİ RADARIMIZDA

MÜSİAD olarak Türk iş insanlarını Müslüman iş adamlarıyla dünyanın 93 ülkesinde biraraya getirdiklerini belirten Kaan, Arap coğrafyasından Avustralya'ya, Güney Afrika'dan Japonya'ya kadar geniş bir yelpazede bu buluşmaları gerçekleştirdiklerini bildirdi. Kaan, son 10 yıldır dünyaya açılım gösteren bir yapı haline geldiklerini kaydederek, 2018'i Afrika yılı ilan ettiklerini ve buradaki 12 olan temsilcilik ve şube sayısını geçen yıl 23'e çıkardıklarını hatırlattı. Bu yılı Asya Pasifik ve Latin Amerika Yılı ilan ettiklerini hatırlatan Kaan, Asya Pasifik'te şu anda yoğun bir şekilde çalıştıklarını, yeni temsilcilikler açacaklarını, Latin Amerika'da da hızlı hareket ettiklerini söyledi. Kaan, MÜSİAD ile Türk Arap Medya Derneği iş birliğinde MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Arap gazetecilerle bir araya geldi.

MÜSLÜMAN DÜNYA İLE TİCARET ARTMALI

Kaan, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaretin istenilen noktalarda olmadığına değinerek "Müslüman ülkelerin kendi ülkelerindeki yaptıkları ticaret hacmi dünya ticaretinde yaptıkları ticaretin sadece yüzde 10'u. Yani yüzde 90'ını Müslüman olmayan ülkelerle yapıyoruz" bilgisini verdi. Kaan, MÜSİAD'ın Türkiye'nin Müslüman ülkelerle olan ticaretini artırmak için yaptıkları proje ve çalışmalardan bahsederek, bu alandaki eksiklikleri belirterek, hükümete sunduklarını anlattı. Türkiye ile İslam ülkeleri arasındaki ticareti yaygınlaştırmak için MÜSİAD Expo'yu düzenlediklerini dile getiren Kaan, "Önümüzdeki süreçte 7'ye yakın İslam ülkesine iş heyeti gerçekleştireceğiz. Türkiye, Arap Birliği ülkeleriyle ticaretinde 2018'de 16,5 milyar dolar açık verdik. Enerji ithalatımızdan dolayı bu açığı veriyoruz. Bundan sonraki dönemde ticari heyetlerle birlikte ihracatımız ve ticaretimizi artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)