BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArap Birliği’nden skandal tepki----

Arap Birliği’nden skandal tepki

Arap Birliği’nden skandal tepki
12 Ekim 2019 - 14:59 www.finansgundem.com

Arap Ligi Genel Sekreteri, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin "işgal ve egemenliğe saldırı" ifadelerini kullandı.

Arap Ligi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Mısırlı siyasetçi Ahmet Ebu Gayt, Türkiye’nin terör örgütü YPG/PKK’ya karşı gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonla ilgili “Bir Arap devletinin toprağını işgal ve egemenliğine saldırı” ifadesini kullandı.

Bakanlar düzeyinde yapılan toplantıya başkanlık eden Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hekim, Türkiye’nin operasyonunu örgüt adına kınadı ve Suriye’nin Arap Birliği’nde askıya alınan üyeliğinin iade edilmesi yolunda bir çağrı yaptı.

Arap Birliği, Türkiye’nin terör örgütü YPG’ye karşı Suriye’de başlattığı harekâtın ardından Mısır’ın çağrısıyla acil olarak toplanmıştı.

Arap Birliği; Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Suriye tarafından 22 Mart 1945’te Mısır’ın başkenti Kahire’de kuruldu.

Kahire merkezli Arap Birliği’nin üyeleri ise şu ülkeler:

“Irak, Suriye, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Yemen, Kuveyt, Mısır, Libya, Tunus, Cezayir, Fas, Moritanya, Sudan, Somali, Cibuti, Komorlar ve Filistin.”

Örgütün amacı ise Arap ülkeleri arasında ekonomik, kültürel, siyasi ve sosyal ilişkileri düzenlemek olarak belirlenmişti.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet sağlam 13 Ekim 2019 00:33

    Osmanlı’yı savunanlar Osmanlı zekasını anlayamıyorlar kalıplaşmış beyinleri ile olaya Arap sa Halis müslüman olarak bakıyorlar.Bunlar dost olsa Halis müslüman olsa o kutsal toprakları hakederek yönetiyor olsalardı Osmanlı o kutsal toprakları işgal edip yönetimi ele geçirmezdi.Osmanlı çökerken Filistin topraklarını İngilizlere satan Filistinliler.Kutsal toprakları vermemek için İngiliz ile savaşan Osmanlıydı bunu bilmeyen beyinler bir zahmet tarih okusunlar.cehalet her zaman mutluluk değildir

  • metin12 Ekim 2019 22:37

    Filistin ugruna son zamanlarda verdigimiz mucadelenin maddi ve manevi kayiplarimizin odulu.Araptan dost olmayacagini tarih bir kerr daha gosterdi.Keske herkes gorebilse!!!

  • Tam komedi12 Ekim 2019 20:49

    Batıya gelince kapıyı açmakla tehdit edeceğinize , Suriyelileri arap ülkelerine gönderin !!!

  • Misafir12 Ekim 2019 20:47

    Bahtsız Bedeviler!!

  • Selim12 Ekim 2019 19:47

    Bunlara ikinci bir Yavuz lazım.

  • Uyumsuz12 Ekim 2019 17:58

    Arap birliği üye ülkeleri önce bi kendinize bakın onun bunun uşağı olarak ülkelerinizde ve etrafınızda gücü kendi elinizde tutmak için kendi insanlarınızı çoluk çocuk kadın yaşlı demeden zalimce katleden paranın iti olmuş açlıktan çocuklar ölürken, milyonlarca doları tatillere arabalara harem kurmaya lüks ve şatafata harcayan sıçtığı yeri altınla kaplatacak kadar müslüman olan sahibine sadık tasmalı ... topluluğu yöneticileri siz yok hükmündesiniz. Eğer milletimiz ordumuz sizin kadar zalim olsaydı hain teröristleri yok etmek için yapılan bu operasyon çok kısa sürede biterdi. Ama askerlerimiz sivil kaybı olmasın diye çoğu kez kendi hayatını tehlikeye atacak kadar merhametli şerefli ve merttir. Siz bunları bilemeyecek kadar yoksunsunuz...

  • Yavuz12 Ekim 2019 17:57

    Lan dingil, Suriye’de ne egemenliğinden bahsediyorsun, Esad kendine sahip değil, Suriye yol geçen hanı olmuş, 911 km sınır ile bu pislik en çok bizi rahatsız ediyor..egemenmiş!! Bahtsız Bedevi!!

  • Vatandaş12 Ekim 2019 15:17

    Araplardan bize hiçbir fayda gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz da, iktidardakiler bir türlü öğrenemediler, tarih boyunca Türkleri hep satmışlardır.

  • asena12 Ekim 2019 15:15

    müslimanlık siz pisliklerin yüzünden hep acı acılar çrken insanlar hepiniz yancanız