BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAran: Yeni bir fırsat penceresi açıldı ----

Aran: Yeni bir fırsat penceresi açıldı

Aran: Yeni bir fırsat penceresi açıldı
21 Aralık 2021 - 16:46 www.finansgundem.com

Yeni ekonomik modeli desteklediklerini söyleyen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Yeni modelin başarısı için 90 günlük bir fırsat penceresi açılmış oldu, umarım bu fırsatı iyi kullanırız" dedi.

Türk lirasını teşvik edici yeni düzenlemelere ilişkin değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınında yeni modeli değerlendiren İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, dün akşamdan sabah 10'a kadar 1,75 milyar dolarlık döviz bozulduğu bilgisini paylaşdı. Aran, "İhtiyaç sahiplerinin almasıyla kur 13'te dengelendi, sağlıklı bir durum, yıl sonuna kadar bu dengede gider ve kura bakmayız diye umut ediyorum" dedi.

Aran şöyle devam etti: 

Dilimiz döndüğünce yeni ekonomik modeli anlamaya çalıştık ve desteğimizi sunmaya çalıştık. Kısa vadede bu model için yapılacaklar üzerinde çaresiz kalıyoruz. Bu önemli bir açmazdı. Bildiğimiz tek enstrüman faiz olduğu için hep faizi konuştuk. Yeni Bakan Nureddin Nebati, Dolmabahçe'de bizleri topladığında 'Faizi unutuyorsunuz, faiz dışında ne yapabileceğimizi' konuşalım mesajı verdi. Dün akşamki tedbirlerle birlikte dövizdeki kazanımı TL'de kalarak sağlayacak bir enstrüman oldu. Biz Dolmabahçe'deki toplantıda dövize endeksli tahvil diye not almıştık. Yeni ekonomik modelin başarısı için ortam yaratıldı. Dün tarihi bir gün oldu, trendin kırıldığı bir gün oldu. Hazine'ye yük bir iki çeyrek sürebilir, sonrasında normalleşme olur. Dün bize yeni modelin başarısı için bir fırsat penceresi açıldı. 90 günlük bir fırsat penceresi açılmış oldu. Umarım bu sefer bu fırsatı iyi kullanırız. Müşteriler 90 günlük vadeye ikna olursa, sektör için çok önemli bir kazanım olur.

Bank of the West’in satışından iki taraf da kârlı çıkacak

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Tedbirleri olumlu karşılıyoruz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İZCİ21 Aralık 2021 17:31

    Verdiğin yorumların amacı tamamen siyasi oynuyorsun bankanında prestijini sarstın güvenini zedeledin yakışmıyorsun