BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAramco'nun Cidde'deki petrol dağıtım istasyonuna saldırı----

Aramco'nun Cidde'deki petrol dağıtım istasyonuna saldırı

Aramco'nun Cidde'deki petrol dağıtım istasyonuna saldırı
23 Kasım 2020 - 22:47 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinin kuzeyinde, devlet petrol şirketi Aramco'ya ait bir petro dağıtım istasyonuna füze saldırısı düzenlendiği ve tesiste yangın çıktığı bildirildi.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ve Husiler arasındaki askeri gerilim sürerken, Suudi Arabistan sınırları içinde de saldırılar düzenlenmeye devam ediyor.

Suudi devlet ajansının aktardığına göre, ülkenin Cidde kentinin kuzeyinde yer alan, devlet petrol şirketi Aramco'ya ait bir petrol dağıtım istasyona füze saldırısı düzenlendi. 

Ajans, doğrudan Husileri suçlamasa da olayı 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi.

Yapılan açıklamada itfaiye ekiplerinin saldırı sonrası çıkan yangını başarılı bir şekilde söndürdüğü ve petrol tedariklerinin saldırıdan etkilenmediği bilgisi verildi.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, sabah saatlerinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yeni kullanıma soktukları Kudüs-2 füzesiyle Cidde'deki Aramco şirketine ait bir dağıtım istasyonunu hedef aldıklarını kaydetmişti.

Saudi Aramco'nun karı azaldı

Aramco'ya füze saldırısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)