BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Aralık'ta faiz artırımı görüşümüzü sürdürüyoruz"----

"Aralık'ta faiz artırımı görüşümüzü sürdürüyoruz"

Aralık'ta faiz artırımı görüşümüzü sürdürüyoruz
02 Eylül 2016 - 20:45 www.finansgundem.com

Deutsche Bank ekonomisti Aditya Bhave, Ağustos ayı istihdam verisinin tek başına Fed'i Eylül'de faiz artırımından caydırmayacağını söyledi

Deutsche Bank ekonomisti Aditya Bhave bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisine ilişkin telefon ile verdiği mülakatta, Ağustos ayı istihdam verisinin tek başına Fed'i Eylül'de faiz artırımından caydırmayacağını ancak Ağustos verisindeki detayların politika yapıcılar için kaygı verici olduğunu söyledi.

Bhave, "İstihdam verisi beklentinin ve Fed'in umduğunun hafif altındaydı" dedi.

Deutsche ekonomisti Bhave, ortalama saatlik ücretlerde düşüşün "ücret enflasyonunun toparlanmadığını" gösterdiğini söylerken, "tam istihdam seviyesinde bu kadar dalgalanmamız endişe verici" dedi.

Bhave, çalışılan saatlerdeki düşüşe de dikkat çekerek, "Fed kesinlikle çalışılan saatlere ve bu verinin ekonomik büyüme üzerindeki etkisine de kesinlikle bakacaktır" dedi.

Bhave, "Fed'in Eylül'de faiz artırmasının olası olmadığı görüşündeyiz. Yıl başından bu yana Aralık'ta Faiz artırımı olacağı görüşü tarafındaydık ve bu görüşümüzü sürdürüyoruz" dedi.

Bhave, "Ekonomik döngünün bu noktasında, trendin altındaki GSYİH büyümesi ve istihdam büyümesindeki yavaşlama ile birlikte Fed'in faiz artırması zor gözüküyor. Verimlilik de gerçek anlamda devreye girmedi" görüşünü paylaştı.

Bhave, düşük GSYİH büyümesi ve ücretlerdeki yada fiyatlar genel seviyesindeki "pek parlak olmayan duruma dikkat çekerek, "Fed'in bu kadar erken faiz artırmak istemeyeceğini düşünüyoruz. Verilerin Eylül'de bir faiz artırımını doğrulamadığını düşünmüyoruz" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)