BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAralıklı oruç tutmak ömrü uzatabilir----

Aralıklı oruç tutmak ömrü uzatabilir

Aralıklı oruç tutmak ömrü uzatabilir
01 Ekim 2021 - 16:42 www.finansgundem.com

Nature adlı bilimsel web sitesine göre, araştırmacılar aralıklı oruç tutmanın ömrü uzatabileceğine dair kanıtlar buldu ve yağ kaybı sürecinin başarısında zamanlamanın önemini vurguladı.

Zamanlamanın hayatta başarının sırrı olduğu söylenir ama aynı zamanda daha uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırlarından biri de olabilir.

Kalori alımını uzun süre kısıtlamanın zor olduğunun altını çizerek, çoğu insan için aşırı açlığa dayanmanın zorluğuna dikkat çeken araştırmacılar, “Uzatılmış açlık orucu periyotlarından oluşan bir beslenme programı, hücrelerdeki materyalin bozulduğu ve geri dönüştürüldüğü bir süreç olan gece saatlerinde otofajiyi teşvik ederek sağlıklı yaşam süresini uzatır” dedi.

Aralıklı orucun faydalarının karın bölgesindeki yağları eritmeyi, glikoz metabolizmasını, kan basıncını ve kalp atış hızını iyileştirmeyi içerdiğini bildiren araştırmacılara göre, bu metod yaşla birlikte kas, sinir ve bağırsak fonksiyonlarının bozulmasına karşı da koruma sağlıyor.

Oruç tutmanın kalbi koruyucu etkisi var

 

Zayıflamak için yeni buluş: Çene kilidi

 

İşte en sağlıklı yağ kaynakları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)