BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAralarında ünlüler de var: ‘Sahte mahkeme kararı’ şebekesine operasyon!----

Aralarında ünlüler de var: ‘Sahte mahkeme kararı’ şebekesine operasyon!

Aralarında ünlüler de var: ‘Sahte mahkeme kararı’ şebekesine operasyon!
31 Mayıs 2023 - 11:16 www.finansgundem.com

İstanbul'da, ulusal basın kuruluşlarında yayınlanan bazı haberlere erişim engeli getirilmesi amacıyla sahte mahkeme kararları satıldığı tespit edildi. Bu şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ulusal basın kuruluşlarına bazı haberlere erişim engeli getirilmesi ile ilgili gönderilen mahkeme kararlarının sahte olduğuna dair ihbar aldı.

İhbarın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerin tespit edilip yakalanması için çalışma başlatıldı.

27 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan çalışmalarda bazı ulusal basın yayın kuruluşlarına sulh ceza hakimlikleri adına gönderilen erişim engeli kararları incelemeye alındı. Çalışmalar derinleştirildiğinde ulusal yayın organlarına gönderilen erişim engeli taleplerinin optik cihazlar ile hazırlanan sahte belgeler olduğu tespit edildi.

Ekipler çalışmaların ardından 27 şüpheli tespit edildi.

ARALARINDA ÜNLÜLERİN DE BULUNDUĞU 12 KİŞİYE SATMIŞLAR

Yapılan çalışmalarda şüphelilerin mahkeme kararlarını optik cihazlarla hazırladıkları, bu kararları aralarında ünlülerin de bulunduğu 12 kişiye para karşılığı sattıkları belirlendi.

Ekipler şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Şebeke lideri Uğur Yılmaz ile basın kuruluşlarına avukatlar adına farklı operatörlerden sahte mail gönderen İlknur Özkan, geçtiğimiz yıl düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüphelilerden Yılmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yapılan çalışmaların devamında şebeke üyesi olduğu belirlenen 12 şüpheliye daha operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli Ankara, Ordu, Düzce, Sakarya, Tekirdağ'da bu sabah eş zamanlı olarak yapılan operasyonda şu ana kadar 7 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'daki İranlı sahte polisler tutuklandı

 

Sahte yat faturasıyla 150 milyonluk vurgun!

 

Yeşilçam yıldızlarının 'sahte hesap' isyanı!

 

Eskort randevulu icra tuzağı: 17 sahte avukat yakalandı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)