BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArakib köyü 202. kez İsrail tarafından yıkıldı----

Arakib köyü 202. kez İsrail tarafından yıkıldı

Arakib köyü 202. kez İsrail tarafından yıkıldı
07 Haziran 2022 - 13:10 www.finansgundem.com

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, İsrail'in baskın düzenlediği Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 202. defa yıktığını bildirdi.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, köylerini yeniden inşa edeceklerini söyleyerek, "Yorulmayacağız, sıkılmayacağız, özgür ve hayatta olduğumuz sürece köyümüzü yüz üstü bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010'da gerçekleştirdiği Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor. Tel Aviv yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" öne sürüyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını ifade ediyor.

Her yıkımdan sonra tekrar inşa ediyorlar

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerini devam ettiriyor. Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan İsrail, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Necef'in 11 milyon dönümü istimlak edildi

Filistin kaynaklarına göre Tel Aviv yönetimi bugüne dek 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümünü devlet lehine istimlak etti.

İsrail'de gündem: Hükümet düşecek mi?

İsrail: Lübnan'la deniz sahası sorunu ABD ara buluculuğunda çözülecek

İsrail Başbakanı Bennett'in sözcüsü istifa etti

BM: İsrail 2022'de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 300 evi yıktı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)