BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivAraç muayenede kredi kartı dönemi----

Araç muayenede kredi kartı dönemi

Araç muayenede kredi kartı dönemi
21 Ocak 2021 - 09:48 www.finansgundem.com

Nakit olarak ödenen araç muayene ücretlerinde banka ya da kredi kartı dönemi başladı.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren, araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine yönelik yürütülen çalışmalar tamamlandı. Kartla ödeme uygulaması, önce ayın ilk günlerinde Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde başladı. Ardından da diğer illere yaygınlaştırıldı. Peki taksit söz konusu mu? Habertürk’ten Olcay Aydilek’e konuşan yetkililer, henüz taksit uygulamasının devreye alınmadığını, bu konu üzerinde de çalışıldığını söyledi.

Türkiye’de, araç muayene hizmetini; Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint’in ortak olduğu TÜVTÜRK yürütüyor. Araç muayene bedeli, her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor. Ücretlere, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında, (yüzde 9.11) zam yapıldı. Buna göre araç muayene ücreti otomobiller için 342 TL’den 20 kuruştan, 372 TL 88 kuruşa çıktı. Otobüs ve kamyon, 462 TL 56 kuruştan, 503 TL 86 kuruşa yükseldi.

Araç muayene bedelleri, yeni yıla kadar peşin olarak ödenebiliyordu. Söz konusu bedelin, kredi kartıyla ödenmesine yönelik bir süredir yürütülen çalışmalar tamamlandı. Araç muayene ücretleri, kredi ya da banka kartıyla yapılabiliyor.

Kaynaklar, kartla ödeme uygulamasının, önce ayın ilk günlerinde Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde başladığını belirterek, “Ardından da diğer illere yaygınlaştırıldı” dedi.

Kiralık araçlarda yeni dönem

 

2021 yılının araç muayene ücretleri belli oldu

 

Trafiğe çıkan araç sayısı yarı yarıya arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)