BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAraç kiralamada önemli operasyon: Alman devinin Türkiye birimini satın aldı----

Araç kiralamada önemli operasyon: Alman devinin Türkiye birimini satın aldı

Araç kiralamada önemli operasyon: Alman devinin Türkiye birimini satın aldı
25 Kasım 2019 - 16:38 www.finansgundem.com

İflas ve konkordato ile boğuşan Alman devi Sixt’in Türkiye birimini Türk firması Bor Holding aldı.

FINANSGUNDEM.COM / CÖMERT YILDIZ - ÖZEL HABER

Son dönemde olumsuz gelişmelere sahne olan oto kiralamada önemli bir satın alma haberi geldi. Fleetcorp, Euronet Car Rental gibi şirketlerle birlikte iflas ve konkordato ile boğuşan Alman devi Sixt’in Türkiye birimini Türk firması Bor Holding aldı. Bor Holding’e ait Borlease Otomotiv, Sixt’in Türkiye operasyonlarını yöneten Artı Seyahat Acentesi adlı firmayı bünyesine kattı. 1992 yılında kurulan Sixt Türkiye, iç pazarda 42 ayrı noktada 3 bin araçlık bir operasyon yürütür durumdaydı.  gelmiştir. Türkiye genelinde 42 ofisi ve 150'nin üzerinde personeli ile hizmet veren markanın merkezi ise Almanya. 1912 yılında kurulan Sixt Global ise 4 bin 500’den fazla çalışana sahip. Avrupa’nın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan firma, 105 ülkede 5 bin noktada faaliyet gösteriyor.
 
SİGORTA DEVLERİNDEN ŞİRKET ALMIŞTI
 
Sixt Türkiye’yi alan Bor Holding ise filo kiralama şirketi Borlease’i 2013’te kurmuştu.Ardından Türkiye’nin ilk kurumsal motosiklet kiralama markası olan blamoto’yu yaratan Borlease, 2017 yılında filo kiralamanın yanı sıra, kurumların ve bireylerin farklı taleplerini karşılamak amacıyla, bireysel araç kiralama şirketi Popy Car ve kısa dönem kurumsal araç kiralama şirketi Urban Fleet’i kurdu. 2015 yılında, Ayka Sigorta'yı alan Bor Holding, 2018 yılında yaklaşık 2 asırlık geçmişi olan Magdeburger Sigorta'nın tüm hisselerini Allianz Sigorta'dan alarak bünyesine kattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)