BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArabistan ekonomi tarihinde bir ilk----

Arabistan ekonomi tarihinde bir ilk

Arabistan ekonomi tarihinde bir ilk
26 Şubat 2021 - 08:41 www.finansgundem.com

Çin’den sonra Suudi Arabistan eksi getirili tahvil ihraç etti. Negatif getirili euro cinsinden tahvil ihracı Arabistan tarihinde bir ilk oldu.

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve pandemi sürecinde ekonomisi ağır yara alan Sudi Arabistan, bütçe açıklarını tahvil ihracıyla kapatmayı planlıyor. Suudi Arabistan Ulusal Kamu Borç Yönetimi Merkezi, dün ikinci uluslararası devlet tahvili programının euro cinsinden arzını yoğun talep geldiğini açıkladı.
Merkez, tarihinde ilk defa negatif getirili borçlanma araçları ihraç ederek ABD doları piyasasından sonra en büyük ikinci piyasa olan Avrupa euro piyasasına girme fırsatından yararlandı.

Uluslararası piyasalardan tahmini olarak 1,5 milyar euro talep toplandı. İki dilimli, 3 ve 9 yıl vadeli olarak Euro cinsinden planlanan tahvil ihracı böylelikle sonlandırıldı. Birinci bölümü 2024'te vadesi dolan 3 yıllık tahviller için bir milyar Euro ve getirisi eksi (negatif ) yüzde 0,06 olarak tahmin ediliyor.
Bu, Riyad’ın geçtiğimiz Ocak ayında 5 milyar dolarlık tahvil ihracından sonra bu yılın ikinci arzı oldu.

Biden yönetiminden Suudi Arabistan mesajı!

 

Suudi Arabistan'dan alımlar arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)