BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Arabasız Paris': Başkente motorlu araç girişi bir günlüğüne yasaklandı----

'Arabasız Paris': Başkente motorlu araç girişi bir günlüğüne yasaklandı

'Arabasız Paris': Başkente motorlu araç girişi bir günlüğüne yasaklandı
22 Eylül 2019 - 18:46 www.finansgundem.com

Fransa'nın başkenti Paris'te belediye tüm motorlu araçların saat 11 ile 18 arası trafiğe çıkışını yasakladı. "Arabasız gün" kapsamında Parisliler, otomobillerini garajlarda bırakarak bisiklet ve kaykay gibi alternatif araçlar kullanmaya teşvik edildi.

22 Eylül Pazar günü Paris'te "arabasız gün" ilan edildi. Kamusal alanı araç trafiğinden boşaltarak yayalara ve bisikletçilere yer açılması için tasarlanan günde otoparklar yüzde 40 indirimli hizmet verdi.

Kentte yalnızca polis merkezi tarafından belirlenen ambulans gibi araçların, saatte 30 kilometre hızı geçmemek kaydıyla trafiğe girişine izin verildi. Yasak kapsamı dışında kalan toplu taşıma araçları ise saatte 20 km/sa hız limiti ile hizmet verdi.

Arabasız günün esas amacının, "alışıldığı üzere motorlu araçlara adanmış alanı yürüyüş, bisiklet ve hafif ulaşım araçlarına (kaykay, paten vs.) açmak" olduğu belirtildi.

Yasağa rağmen motorlu araçlarla trafiğe çıkmanın cezası ise 135 euro, ancak acil durum ya da engelli bireyler için tahsis edilen araçlar istisnai olarak bu cezadan muaf olabilir.

Paris Belediyesi, araçlarını bırakacak yer bulmada Parislilere yardımcı oldu. Belediye tarafından verilen promosyon kodu ile onlarca otopark yüzde 40 indirim ile hizmet verdi.

Arabasız Paris Kolektifi, gün içinde pek çok aktivite organize etti. 10. bölgede yer alan Faubourg Saint-Denis'in “Serbest semti”, bu pazar etkinliklerinin merkezi olarak düşünüldü. Kentin içine kurulan "çocuk sokakları" ile miniklerin sokaklarda güvenli oyun oynama deneyimi kazanması amaçlandı.

Arabasız Paris Kolektifinden organizatörler, çocuk sokakları projesinin "kamusal alanın herkes için ortak bir mal ve hak olarak görülmesi ve 18 yaşından küçük çocukların sokağa alışması için, gezegenin geleceğine yönelik çözümlerin bir parçası" olduğunu söylüyor.

Kentte ayrıca saat tam 11:00'da "motorsuz geçit töreni" düzenlendi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de de aynı gün benzer bir uygulama görüldü. Brüksel'e saat 09:30 ile 19:00 arası araç girişi yasaklandı. (Euronews)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)