BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkArab Bank hisseleri satılıyor----

Arab Bank hisseleri satılıyor

Arab Bank hisseleri satılıyor
15 Kasım 2016 - 19:49 www.finansgundem.com

Saudi Oger Ltd., Ürdün'deki Arab Bank'teki yüzde 20'lik hissesinin 1.1 milyar dolar karşılığında Fawaz Al Hokair Group'a satılması için ön anlaşma sağladı.

Saudi Oger Ltd., Ürdün'deki Arab Bank'teki yüzde 20'lik hissesinin 1.1 milyar dolar karşılığında Fawaz Al Hokair Group'a satılması için ön anlaşmaya vardı.

Söylenenlere göre, iki aile şirketi düzenleyici makamlardan onay geldikten sonra resmi bir açıklama yapacaklar. Suudi bankaları Alhokair'e finansal destek sağlarken, söylenenlere göre henüz son bir mütabakata varılmadı ve satışın gerçekleşeceğine dair garanti de bulunmuyor.

Saudi Oger, Arab Bank ve Al Hokair Group temsilcileri konuya dair açıklama yapmaktan kaçınırken, Arab Bank şu anda Ürdün'ün en çok borç veren bankası olarak tanınıyor ve hisselerinin satılmasıyla beraber Saudi Oger de bu parayı kendi borçlarını ödemekte kullanacak.

Arab Bank'in hisseleri Pazartesi günü yüzde 0.3 oranında yükselmişti fakat 5.4 milyar dolar değerindeki banka bu sene borsada yüzde 7.4'lük düşüş yaşadı. Arab Bank, çalışma hayatına 1930 yılında Kudüs'te başlamıştı ve şimdi de merkezi Umman'da bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)